Re: Hrubé porušení pracovní kázně
dobrý den, ono asi záleži,co máte za program. Nám to zase vyjíždí v zápočťáku, ale ne v potvrzení o PV.Myslím si, že když to do zápočťáku napíšete, že se asi taky nic nestane.vždyť budoucí zaměstnavatel má právo posoudit, zda - li ještě o takového člověka má zájem nebo ne.možná, že jiní budou mít jiný názor.
Při skončení pracovního poměru nebo dohody o pracovní činnosti je zaměstnavatel povinen vydat zaměstnanci potvrzení o zaměstnání a uvést v něm zda byl pracovněprávní vztah zaměstnavatelem skončen z důvodu porušení povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k zaměstnancem vykonávané práci zvlášť hrubým způsobem.
no to je právě ten problém, všude se píše, že se to MUSÍ od 2008 uvádět na potvrzení pro ÚP - protože nedostane podporu. Ale nikde jsem nenašla, jestli to můžu uvést taky na tu část, která se odevzdává novému zaměstnavateli... a taky se píše, že části musí být dvě- průměrný výdělek se totiž předává pouze ÚP, nikoli dalšímu zaměstnavateli... V roce 2007 se to NESMĚLO uvádět. A já nevim, jak to teda je letos,aby nás pak nezažaloval, že kvůli nám ho nevzali nikam do práce.... :-(
§ 313 ZP - do potvrzení o zaměstnání se mimo jiné uvádí, zda byl pracovněprávní vztah zaměstnavatelm skončenz důvodu porušení povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k zaměstnancem vykonávané práci zvlášť hrubým způsobem...... Údaje o výši výdělku a o dalších skutečnostech rozhodných pro posouzení nároku na podporu v nezam. je zaměstnavatel povinen uvést na žádost zaměstnance v odděleném potvrzení...
Z toho mi vyplývá, že § 55 uvedete přímo do potvrzení...
toho bych se tak nebála, když nezná své povinnosti vůči zaměstnavateli a tuto situaci si zavinil sám, tak co. Já si myslím, že je to spíš informace pro dalšího zaměstnavatele, co je to za člověka, co může od něj očekávat. My jsme také měli zaměstnance, předchozí zaměstnavatel ho vyhodil na § 55 (my to zjistili taky dost pozdě), on nám radši neodevzdal zápočťák s tím, že mu ho bývalý zaměastnavatel odmítá vydat apod. my jsme ho nakonec vyhodilli na ten § 55 taky a myslím si, že kdybychom ten zápočťák měli v ruce, tak si na něj dáme pozor, nebo se budeme na něj informovat apod.
mluvíte mi z duše, protože přesně takhle to dopadlo i u nás...když přišel, taky bez ZL, že mu ho nechtějí vydat apod... na OSSZ řekli, že stačí čestné prohlášení, aby uvedl, co potřebují a normálně jsme ho přihlásili. Ale mně jde o to, že takovýhle zaměstnanci to dělají furt dokola a je na čase udělat tomu přítrž, protože kdyby k nám přišel se ZL, kde by měl uvedeno hrubé porušení, tak bychom ho nevzali... takže du natvrdo do toho, at si to chlapec užije...
díky všem za odpovědi a přeji pěkný víkend
>>>tedy je taky pravda, že když nemá ZL a stejně s ním napíšete čestné prohlášení,že nemá srážky ze mzdy a já nevím, co ještě, tak stejně, když je to pak nějaký "šmejd", tak Vám tam může napsat,co chce. Už jsme se ponaučili - papír je papír, co je psáno, to je dáno
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 4. 2008 13:30
prosím o info- program mi vyjíždí 2 části zápočťáku - první část je pro nového zaměstnavatele a druhá je potvrzení o prům. výdělku pro úřad práce. Důvod hrubé porušení pracovní kázně mi vyjíždí pouze na části pro ÚP. Takže pokud zaměstnanec nastoupí do jiného zaměstnání, tak nový zaměstnavatel to nesmí vědět,že u nás hrubě porušil prac. kázen? Můžu to tam "natvrdo" dopsat i do formuláře pro zaměstnavatele? zaměstnanec totiž ze dne na den přestal chodit do zaměstnání a začal pracovat u jiné firmy.... něco jako ukončení PP ho nezajímá... což nejsme ochotni akceptovat... stejným stylem totiž přišel v loňském roce i k nám, což bohužel vím až nyní..