Re: Zdravotní a sociální pojištění pro O
pokud máte tyto zálohy předepsané podle loňského přehledu, tak je plaťíte i nadále. Za OSVČ na hlavní budete považován až při dalším zúčtování, pokud Váš příjem ze zaměstnání za rok 2008 nebude dělat alespoň 96000,-.Pak budete muset za rok doplatit, protože minimální záloha na sociálku za 2008 je 1596,- měsíčně. Zdravotka dělá minimum 1456,-
Re: Zdravotní a sociální pojištění pro O
Děkuji, v podstatě tedy doplatím navíc jen 86 Kč sociálky a polovinu zdravotního (měsíčně) které jsem vlastně z poloviny doplácel i za loňský rok.
V tom případě s mým 10000 platem od zaměstnavatele ztrácím poslední zbytky odhodlání pro něho dále pracovat.
Velmi děkuji za informaci..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
18. 4. 2008 16:57
Dobrý den, v současné době podnikám při zaměstnání a protože zaměstnavatel má problémy, tak pravděpodobně skončím prac.poměr. Jakou částku (odhadem) budu muset platit na zdravot. pojištění, sociálku platím 1500 měsíčně, to se snad nezmění? V loňském roce jsem měl příjem z podnikání 290 000 a z hlavního zaměstnání asi 120 000.
Přibude mě ještě jiná platba? Děkuji za informace.