Spěchá!!! Záloha pro s.r.o. - vedu DE

• (neregistrovaný)

18. 4. 2008 17:34

Byla zaplacena záloha při objednání nového vozu ve výši 50000Kč. Prodejce s.r.o. vystavil zíálohovou fakturu. Musí prodejce vystavit i daňový doklad na uhrazenou zálohovou fakturu zákazníkovi, který je plátcem DPH a vede DE? Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 4. 2008 17:39

12 (neregistrovaný)

Re: Spěchá!!! Záloha pro s.r.o. - vedu D
      záleží na tom, zda - li se jedná o N1 (to je nárok na odpočet) a nebo o osobák to nárok není.
      Zvlastní zkušenosti vím, že když jsme si kupovali nové auto, tak nám na zálohu ve výši 20.000 žádný doklad nevydali, pak nám dali daňový doklad až při doplatku ceny, tu zálohu ve výši 20.000 Kč pak zohlednili v celkové faktuře. Vzhledem k tomu, že jsme si neuplatili DPH, tak je to jedno, nevím, jak to dělají u N1.

• 18. 4. 2008 17:49

jarka25 (neregistrovaný)

nám také daňový doklad nevystavili. to až při převzení auta. vystavili nám normální fakturu a pak pokladní doklad, jako že nám zase zálohu vrátili. je to vlastně jen kauce, že si pro auto přijdete. auto máme od AUTO PALACE s.r.o.

• 18. 4. 2008 17:54

12 (neregistrovaný)

>>>no pokud to bylo auto palace Butovice, tak musím říci, že nám doopravdy těch 20.000 přičetli ke konečné částce, o kauci nepadlo ani slovo

• 18. 4. 2008 18:17

12 (neregistrovaný)

protože mi to nedalo, tak jsem se musela na tu fakturu jít podívat, sice ten prvotní doklad je takový záhadný, ale máme tam napsáno záloha 20.000 Kč včetně DPH. Hold si to každý autosalon dělá po svém.

• 18. 4. 2008 19:33

Naďa (neregistrovaný)

Zálohová faktura nemá vůrec žádnou zmínku o DPH, na konečné faktuře při převzetí auta nám dali FA na celou částku, zaráží mě jen tzv rekapitulace záloh, kde jsou jednotlivé zálohy rozepsané na částu bez DPH a DPH, ale bez datumů. Tak to opravdu nevím jak to zamotali. Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).