Minimální daň

• (neregistrovaný)

19. 4. 2008 0:10

Dobrý den-dne 6.12.2005 jsem si zaregistrovala žl a živnost ještě ten den přerušila,zůstala nadále registrovaná na pracovním úřadě s tím,že si zařídím vše potřebné k tomu,abych si mohla zažádat o dotaci..což se mi podařilo v dubnu 2006,kdy jsem živnostenský list opět aktivovala-dnes mi volali z finančního úřadu,že jsem povinná již zaplatit daň minimální-protože podnikám víc jak dva roky......rozumím tomu správně,že pokud bych měla přerušenou činnost třeba dva roky a pak teprve začala podnikat-tak bych nebyla osvobozena dva roky od placení minimální daně???Nepodnikám celé dva roky-tudíž nerozumím za co mám platit?K čemu je potom takový zákon-v čem pomáhá začínajícím podnikatelům?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 4. 2008 18:26

v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

Re: Minimální daň
      Rozumíte správně, dva roky se vztahují od prvního data podnikání a to pro Vás byly roky 2005 a 2006....za rok 2007 jste již měla povinnost zaplatit z minimálního základu daně. Přerušení na to vliv nemá, bohužel...od letošního roku je ale minimální základ daně již zrušen. Chápu Vás, že je to nepříjemné, ale my se tady jen snažíme porozumět tomu, co někdo jiný vymyslel.....a někdy taky nechápeme! Hezký večer

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).