Re: faktura přijatá z EU - prosím
>prosím o radu. už jsem z toho zmatená. přečetla jsem
>snad veškerou diskuzi na toto téma. Děláme pro jednu
>firmu v Rakousku mezinárodní přepravu po zemích EU a
>nakupujeme na jejich kartu, což nám pak v EUR
>přefakturovává. Oba jsme plátci DPH. Máme od nich faktury za
>nákup PHM, mýtné apod. Na fakturách je uvedena částka
>netto (bez DPH) i brutto (včetně DPH). Toto se na
>přiznání k DPH vůbec neobjeví? Toto rozúčtování na brutto a
>netto se objevuje jen u nákupu na kartu v Rakousku,
>pokud nakupuji např. v Německu nebo Itálii, je faktura
>pouze v netto částce (bez DPH). Je v evidenci DPH nějaký
>rozdíl? Dále jsme nakoupili i ochranné a čistící
>prostředky v zahraničí, nebo např. použili myčku na
>cisternu, na což nám přišla taky faktura, kde DPH není
>vyúčtováno - to už musím vyúčtovat na přiznání DPH na řádky
>320 a 230?. A ještě jeden dotaz - pojištění stejně
>jako u nás nepodléhá DPH? Když vám chodí faktury ze zahraničí, není na nich DPH, jinak to není dobře. DPH si dopočítáte nahoru a uvedete do daně na vstupu i na výstupu.>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
19. 4. 2008 19:51
prosím o radu. už jsem z toho zmatená. přečetla jsem snad veškerou diskuzi na toto téma. Děláme pro jednu firmu v Rakousku mezinárodní přepravu po zemích EU a nakupujeme na jejich kartu, což nám pak v EUR přefakturovává. Oba jsme plátci DPH. Máme od nich faktury za nákup PHM, mýtné apod. Na fakturách je uvedena částka netto (bez DPH) i brutto (včetně DPH). Toto se na přiznání k DPH vůbec neobjeví? Toto rozúčtování na brutto a netto se objevuje jen u nákupu na kartu v Rakousku, pokud nakupuji např. v Německu nebo Itálii, je faktura pouze v netto částce (bez DPH). Je v evidenci DPH nějaký rozdíl? Dále jsme nakoupili i ochranné a čistící prostředky v zahraničí, nebo např. použili myčku na cisternu, na což nám přišla taky faktura, kde DPH není vyúčtováno - to už musím vyúčtovat na přiznání DPH na řádky 320 a 230?. A ještě jeden dotaz - pojištění stejně jako u nás nepodléhá DPH?