Hlášení SD na OSSZ

• (neregistrovaný)

21. 4. 2008 12:23

Dobrý den,

za pár dní mě čeká kontrola z OSSZ a já váhám, zda jsem postupovala správně v následujícím případě: společník bez pracovní smlouvy odměňovaný za závislou činnost odešel v 5/07 do starobního důchodu, ale pracovat nepřestal. Byl sepsat žádost o důchod na příslušné pobočce OSSZ (jiný okres), s paní jsem hovořila telefonicky a ona byla seznámena s tím, že on bude stále bez přerušení pracovat. Ovšem já o tom nemám žádný doklad. Na naši OSSZ jsem zaslala oznámení o změně-že je od 1.5. poživatelem SD, ovšem nevím, zda jsem neporušila povinnost hlásit zaměstnané SD, myslím tedy, že mu ani nekrátí důchod. Byl to můj první případ, tak nevím... Co myslíte?

...a ještě zdravotní pojištění: zaměstanec zažádal od 10.1.07 do 31.12.07 o dlouhodobé neplacené volno - pracoval v zahraničí. Se zdravotní pojišťovnou to bylo zařízeno, jen nevím, o který zákon se opřít, protože jsme za něj neplatili zdravotní pojištění, jelikož si ho odváděl v zahraničí (doložil). Taky nevím, zda jsem neudělala chybu, když jsem za něj odvedla zdravotní pojištění v lednu jen za 10 dní dovolené, což bylo z částky cca 3.000,- hrubého. A co sociálka - neměla jsem ho hlásit? Původně mi bylo řečeno, že ne, ale teď váhám...

Prosím poraďte.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).