Re: Rekvalifikační kurz - DPH
Osvobozeno by mohlo být v případě, kdy byste splňovala ustanovení § 57 odstavec 1 písmeno d).
"d) činnost prováděná za účelem rekvalifikace uchazečů o zaměstnání, zájemců o zaměstnání a fyzických osob se zdravotním postižením zařazených na pracovní rehabilitaci akreditovanými zařízeními44c), nebo zařízeními, která provádějí tuto činnost podle zvláštních právních předpisů a mají uzavřenou dohodu s úřadem práce,"
Re: Rekvalifikační kurz - DPH
----------------
Oběma vám děkuji za ujištění.
Jana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
21. 4. 2008 17:09
Dobrý den,
rozšířila jsem podnikatelskou činnost o rekvalifikační kurzy (masér, saunér, pedikúra, manikúra).
Podnikám jako FO.
Jsem plátce DPH.
Tuto činnost provádím jak pro další "firmu" tak i přímo pro soukromé osoby.
Pro firmu: probíhá to tak, že udělám kurz, "ta firma" vystaví doklad masérovi (na celou částku), on zaplatí, já peníze předám "firmě" a na konci kvartálu vystavím fakturu "té firmě" jako za provedení a oni mi to zaplatí.
Soukr. osoba: Normálně mu vystavím doklad.
Jsou kuzy osvobozené od DPH nebo nikoli? Případně předpokládám základní sazdu.
Děkuji, Jana