Pracovní smlouva - změna

• (neregistrovaný)

21. 4. 2008 18:35

Dobrý den, dnes už tu hltím 3. otázku. Omlouvám se, již dám poté pokoj.. Tato otázka je jednodušší než ty předchozí
    Je možné změnit pracovní smlouvu tím, že napíšu úplně novou, v níž uvedu, že tímto se ruší předchozí pracovní smlouva včetně všech dodatků? Chtěla bych smlouvu totiž zjednodušit a zavést do ní i hodně nových prvků, které tam nejsou..Díky za odpověď (samozřejmě vím, že zaměstnanec s tím musí souhlasit a podepsat)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 4. 2008 18:43

yy (neregistrovaný)

Re: Pracovní smlouva - změna
      No obávám se, že tak jednoduché to nebude. Zrušit asi ne, ale dát ukončení pracovního poměru dohodou - když píšete, že budou pracovníci souhlasit a potom ihned dát novou pracovní smlouvu. Ale myslím, že když si pracovníci uvědomí, že tím zároveň můžete dát zkušební dobu, tak budou trvat na tom, aby všechny změny byly jako dodatek ke stávající pracovní smlouvě. Ono i ten dodatek musí pracovníci podepsat - čili s ním souhlasit a je možné přímo do tohoto dodatku dát všechny prvky, které potřebujete s tím, že předchozí ujednání se ruší. A tím tam dostanete všechno, co potřebujete a zbavíte pracovníky stresu a obavy z toho, že když nová pracovní smlouva, může tam být ta zkušebka, čili nejistota. Já bych to udělala takto - dodatek, vypsat vše nové s tím, že vše staré se ruší. Když to podepíší, máte vše v cajku. (u nás na Moravě). Přeju hodně štěstí a hezký večer

• 21. 4. 2008 18:56

Pája (neregistrovaný)

Děkuji :-) Samozřejmě bych tam nedávala novou zkušební dobu atd.. ale udělám to, jak říkáte, nebudu to komplikovat..

• 21. 4. 2008 19:31

pája (neregistrovaný)

>>>Dobrý den, dnes už tu hltím 3. otázku. Omlouvám se,
      >>>již dám poté pokoj.. Tato otázka je jednodušší než ty
      >>>předchozí
      >>>Je možné změnit pracovní smlouvu tím, že napíšu úplně
      >>>novou, v níž uvedu, že tímto se ruší předchozí
      >>>pracovní smlouva včetně všech dodatků? Chtěla bych
      >>>smlouvu
      >>>totiž zjednodušit a zavést do ní i hodně nových
      >>>prvků,
      >>>které tam nejsou..Díky za odpověď (samozřejmě vím, že
      >>>zaměstnanec s tím musí souhlasit a podepsat)
      >>
      >>No obávám se, že tak jednoduché to nebude. Zrušit asi
      >>ne, ale dát ukončení pracovního poměru dohodou - když
      >>píšete, že budou pracovníci souhlasit a potom ihned
      >>dát novou pracovní smlouvu.

To je úplný nesmysl, jestliže chcete změnit podstatně ujednání původní pracovní smlouvy, tak udělejte dodatek, projednejte se zaměstnacem, dodatkem zrušte úplně veškeré původní ujednání a uveďte jiné, které si sjednáte. U zaměstnance po jeho souhlasu nastanou předpokládané změny, na pr.poměru se vůbec nic nemění.Trvá dál, veškeré povinnosti zaměstnavatele zůstávají v platnosti. O nějaké zk.době nemůže být vůbec řeč. Nemluvě o odhlašování a přihlašování atd.
      >>tím tam dostanete všechno, co potřebujete a zbavíte
      >
      >Děkuji :-) Samozřejmě bych tam nedávala novou
      >zkušební dobu atd.. ale udělám to, jak říkáte, nebudu to
      >komplikovat..

• 21. 4. 2008 19:47

Pája (neregistrovaný)

Pájo, dekuji, já jsem si z minuleho prispevku vytahla presne to, co mi pisete Vy. :-) , samozrejme vypovedi atd jsou nesmysly..

• 21. 4. 2008 19:54

yy (neregistrovaný)

No ale to jsem psala taky o tom dodatku, ty dohody jsem uváděla jen jako jednu z možností, když to tak Pája původně chtěla - úplně nové pracovní smlouvy.

• 21. 4. 2008 20:14

yy (neregistrovaný)

Jo,jo, já jen aby Pája 2 nemyslel, že vám to nějak nutím. Já to zprvu pochopila, že zas nějaký chytrolín šéf vás nutí psát nové smlouvy, které by zrušily ty staré. Proto jsem uvedla ty dohody, protože jinak by to nešlo. Jsem ráda, že jste mě pochopila, přeju ať s tím máte co nejmíň práce.

• 21. 4. 2008 20:42

Pája (neregistrovaný)

Diky..No, tu práci jsem si vymyslela sama.. Jsem na materské, obcas mit to bohuzel nemyslí, proto vse komplikuji..Bohuzel toto je jeden z miniproblemu, cekaji me daleko vetsi.. .

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).