PPM, když jsem na rodič.dovolené?

• (neregistrovaný)

21. 4. 2008 21:51

Dobrý den, prosím mzdové účetní, Jsem podruhé těhotná a momentálně jsem na rodičovské dovolené. Gynekolog mi vypsal formulář Žádost o PPM. Komu to mám dát ? Já přece nárok na PPM nemám (syn má 1.5 let). Tak co s tím ? Myslela jsem, že po porodu zašlu mzdovce kopii rodného listu a po vypršení rodičovské, o kterou jsem žádala u prvního dítěte, zažádám o prodloužení do tří let druhého dítěte. Může mi prosím někdo říct, jak to tedy je ? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 4. 2008 22:05

Renata (neregistrovaný)

Re: PPM, když jsem na rodič.dovolené?
      Zkuste si dát do vyhledávače-paní Jiřka to tu mnohokrát vysvětlovala. Pokud jste zaměstnaná, nárok na PPM máte.

• 21. 4. 2008 23:29

Jiřka (neregistrovaný)

Přesně tak. Píšete o mzdovce - z toho soudím, že jste zaměstnaná, takže nejpozději 6 týdnů před předpokládaným datem porodu opětovně nastoupíte na mateřskou (a tím skončí Vaše rodičovská dovolená) a začnete pobírat mateřské dávky (pochopitelně musíte nahlásit na úřadě tento nástup na mateřskou, aby ukončili zasílání rodičovského příspěvku). Za měsíc, ve kterém nastoupíte na mateřskou a po jehož část budete pobírat mateřské dávky ještě dostanete rodičák celý. Po uplynutí mateřské ještě můžete požádat o vyčerpání řádné dovolené a pak zas požádáte o rodičovskou dovolenou nejdéle do 3 let druhého dítěte. O rodičovský příspěvek si na úřadě požádáte hned jak Vás skončí tato druhá mateřská.

• 22. 4. 2008 12:19

Karla (neregistrovaný)

Děkuji za odpovědi a přeji pěkný den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).