Re: FIFO
Já bych naskladnil za 15. Vycházím z toho, že u FIFO se mi evidenční cena na rozdíl od VAP nepřepočítává (nezprůměrovává), ale tato metoda sleduje skladovou cenu výrobku jako "pevně" stanovenou. Skutečná skladová u vámi uvedených a vrácených výrobků je 15, takže bych ji za 15 zase naskladnil.
Děkuji za odpověď, chci se ale zeptat, co když mi tuto možnost daný software neumožní, jaká je druhá možnost zaúčtování příjmu dané položky?
Bohužel mi software neumožní při zpětné expedici (tzn. vrácení zboží na sklad) přepsat cenu, jelikož se jedná o automatickou aktivitu, která převezme hodnotu posledního příjmu daného zboží na sklad. Proto se ptám, zda-li tato možnost je taky možná? nebo Zda-li je možná i jiná varianta, kromě té, která je dříve uvedena.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
22. 4. 2008 6:24
Dobré ráno,
mám na Vás dotaz týkající se způsobu oceňování FIFO. Jestli náhodou víte o nějaké literatuře, která by tuto metodu blíže specifikovala prosím napište mi ji. Děkuji.
A teď k otázce.
1.2. vyexpeduji 10 ks výrobků za 15,-/1 ks
Nyní je na skladě 4 ks daného výrobku za 10,- (termín přijetí 3.2.) a dále je zde 8 ks za 12,- (termín přijetí 15.2.)
Dne 20.2. se mi 2 ks výrobku, které jsem 1.2. vyexpedovala vrátí, a můj dotaz zní za jakou cenu mám tento výrobek naskladnit?
a) za cenu, kterou byl výrobek vyskladněn? - 15,-
b) za cenu, kterou má nyní výrobek (aktuální cena) - 10,-
c) za cenu, posledního příjmu (12,-)
d) za cenu, průměrnou (4*10 + 8*12) - 11,33
Děkuji moc za Vaše odpovědi.
Petra