Re: Neschopenka - pokracovani, pro mzdov
budete pokračovat ve vyplácení ND (ze stejného DVZ jako předchozí PN, která byla do 20.4.)
můžete dát podnět ke kontrole, kterou provádí OSSZ - Vy jako zaměstnavatel žádnou kontrolu provádět nemůžete (pokud půjdete zaměstnance zkontrolovat, tak není jeho povinností Vás pustit do bytu, nemůžete mu sami od sebe krátit nemocenské dávky apod.)
o zdravotním stavu a potřebu vystavit prac. neschopnost má lékař - bohužel, zákony jsou takové jaké jsou
presne tak. nechala jsem kontrolovat jednu nasi zamestnankyni. posila se zadost na OSSZ, ja jsem posilala jen faxem. Do tydne byla kontrola provedena.Ale vysledek stejne nic moc. Prislo mi vyrozumeni ze mame prestat vyplacet davky, napsat jaky byl DVZ pro tu neschopnost, ale stejne zamestnankyne dostala 50% davek.
Pokud mezi jednotlivými neschopenkami není ani jeden den prodleva, posuzuje se tato neschopenka jako by šlo stále o tentýž případ pracovní neschopnosti. Kontrolu práce neschopných lze provádět i mimo OSSZ. Je nutno dohodnou s OSSZ, že kontrolu práce neschoných Vašich zaměstnanců bude provádět Vámi určený zaměstnec a případné porušená léč. režimu zaslat na OSSZ. Tato potom přešetří a případně potrestá.
>>>>Mam dotaz,
>>>>zamestnanec ukoncil neschopenku v nedeli 20.4.2008.
>>>>Ovsem v pondeli si nechal vystavit novou neschopenku
>>>>od
>>>>21.4.2008.
>>>>Je to od stejne doktorky a na stejnou diagnozu.
>>>>Na nove neschopence je napsano :
>>>>
>>>>Neschopen prace od : pokrač.21.4.
>>>>
>>>>Jsem VO a nevim, zda zapisi tuto neschopenku jako
>>>>novou, nebo jako pokracovani predchozi?
>>>>
>>>>Dale mam dotaz jak je to z kontrolou neschopnych,
>>>>stale to musi provadet socialka? Je to jasny pripad
>>>>ulejvani, zamestnanec stavi barak a potrebuje volno
>>>>na
>>>>dostavbu.
>>>>
>>>>Diky Karel
Jsme VO a po dohodě s OSSZ máme pověřeného pracovníka, který na základě dohody s OSSZ provádí kontrolu našich pracovníků. Vždy mu předáme seznam nemocných a on provede kontrolu a o výsledku této kontroly nám předá zprávu a pokud dojde k porušení, tak zašleme zprávu o porušení na OOSZ. V několika případech již došlo na základě rozhodnutí OSSZ k odnětí nemocenských dávek.
>>>
>>>Pokud mezi jednotlivými neschopenkami není ani jeden
>>>den prodleva, posuzuje se tato neschopenka jako by
>>>šlo
>>>stále o tentýž případ pracovní neschopnosti. Kontrolu
>>>práce neschopných lze provádět i mimo OSSZ. Je nutno
>>>dohodnou s OSSZ, že kontrolu práce neschoných Vašich
>>>zaměstnanců bude provádět Vámi určený zaměstnec a
>>>případné porušená léč. režimu zaslat na OSSZ. Tato
>>>potom
>>>přešetří a případně potrestá.
>>
>Tak to je mi novina - u nás zásadně kontroluje jen
>OSSZ (můžeme zaslat žádost o provedení kontrol - třeba i
>opakovaně, ale sami provádět kontroly nemůžeme)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
22. 4. 2008 7:32
Mam dotaz,
zamestnanec ukoncil neschopenku v nedeli 20.4.2008. Ovsem v pondeli si nechal vystavit novou neschopenku od 21.4.2008.
Je to od stejne doktorky a na stejnou diagnozu.
Na nove neschopence je napsano :
Neschopen prace od : pokrač.21.4.
Jsem VO a nevim, zda zapisi tuto neschopenku jako novou, nebo jako pokracovani predchozi?
Dale mam dotaz jak je to z kontrolou neschopnych, stale to musi provadet socialka? Je to jasny pripad ulejvani, zamestnanec stavi barak a potrebuje volno na dostavbu.
Diky Karel