Změny v nemocenském od r 2009

• (neregistrovaný)

22. 4. 2008 9:00

Prosím Vás bude "zatím" platit, že v prvních třech dnech nebude náhrada mzdy žádná (pokud to neupraví vnitřní předpis) nebo se musí poskytovat 30% a od 4. dne 69%??

Nevíte o nějakém odkazu, kde je souhrn změn? Potřebuji to k diplomové práci. děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 4. 2008 9:43

Laďa (neregistrovaný)

Re: Změny v nemocenském od r 2009
      Můžete se podívat na stránky ČSSZ např. zde:

http://www.cssz.cz/cz/nemocenske-pojisteni/davky/zmeny-v-nemocenskem-pojisteni-a-pojistnem-od-1-1-2008.htm

na stránkách ČSSZ najdete i další odkazy např. na legislativu atd.

• 22. 4. 2008 9:47

xy5 (neregistrovaný)

co se týká změn nemocenského není vůbec jisté - do začátku roku 2009 je strašně dlouhá doba a mnoho zákonů, které mají platit od r. 2009 může být do té doby zrušeno, změněno, nahrazeno novými
      apod. (možná koncem prosince t.r. by mohlo být jasno)

• 22. 4. 2008 10:08

Laďa (neregistrovaný)

Uvedl jsem vám odkaz na nemocenské platné v r.2008. Vy ale potřebujete pro rok 2009. Zákon, který je upravuje byl schválen už splatností od r. 2007, ale byl už dvakrát odložen, takže nyní má platit od r. 2009, pokud tedy nebude jeho platnost odložena. Nyní ale zatím zákon platí a má vstoupit v platnost od 1.1.2009, takže z něho byste měla vycházet.
      Podrobné popis zákona najdete v časopise Národní pojištění z r.2006 v číslech 7 až 12. Musela byste si ty časopisy někde sehnat. Zde najdete uveden obsah čísel (hledejte v r.2006):
      http://www.cssz.cz/cz/casopis-narodni-pojisteni/archiv-vydanych-cisel/

Pokud byste chtěla zaslat popis změn tohoto zákona oproti předchozímu stavu, dejte mail, já bych vám něco poslal.

• 22. 4. 2008 10:16

Lenka (neregistrovaný)

Děkuji za ochotu, nakonec koukám zde na BC do toho zákona a podkladů, které mám a porovnám co platí :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).