CLO a DPH

• (neregistrovaný)

22. 4. 2008 10:18

Dobrý den, nevím jestli jsem na správném místě, ale s tímto problémem si opravdu už nevím rady a tak bych Vás chtěl požádat o zodpovězení mého dotazu. Snažil jsem se najít informace na internetu, ale myslím, že můj problém je trochu komplikovanější, než problémy tam popsané.
    V podstatě jde o to, že si chci od známých odkoupit automobil a motocykl. Známí jsou Američané, dlouhodobě žijící v Německu. Jsou to američtí vojáci a díky tomu mají od americké vlády jisté výhody.
    Automobil je starý 4 roky a je zakoupený v Německu. Nejsem si zcela jist, ale jestli to chápu správně, tak z auta nebyla zaplacena žádná daň na území Německa, to plyne z těch výhod, které američtí vojáci v cizích zemích mají. Takže mě teď zajímá, když si tohle auto přivezu, co všechno budu muset já zaplatit, myslím tím, daně, clo. Ve zkratce, automobil zakoupen v Německu, pojištěn americkými úřady, pp. nezaplacena žádná daň, popřípadě zaplacena (byl bych rád za zodpovězení obou variant).
    Co se týče motocyklu, tak ten si známý nechal přivézt do Německa z USA, kde jej používá už několik let(clo neplatil), je opět pojištěn v Americe a mě by opět zajímalo, jaké daňové a celní povinnosti se mě budou týkat.
    Předem mockrát děkuji za zodpovězení mého dotazu.
    S přáním hezkého dne Zdeněk

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).