Nemoc po ukončení podpůrčí doby

• (neregistrovaný)

22. 4. 2008 10:37

Dobrý den,
    prosím o radu. Náš bývalý zaměstnanec (PP byl ukončen k 31.12.2007 - uplynutím doby určité) je stále v pracovní neschopnosti. K 17.4.2008 mu končila podpůrčí doba, což bylo s dostatečným předstihem hlášeno na všechny příslušné instituce. Má požádáno o PID, což je zatím v jednání. Lékař mu neukončil neschopenku, ale prý mu bude nadále vystavovat lístky na peníze. S tím se setkávám poprvé. Na ZP mi nebyli schopni říct, k jakému datu ho mám odhlásit pod kódem K - jestli k 17.4. nebo až k ukončení neschopenky bez ohledu na to, že od 18.4. nebude pobírat nemocenskou. A z hlediska SP to pro mne něco znamená? Eviďák mu vystavím jak, 0N+ do 17.4. nebo do ukončení neschopnosti? Na sociálce i na zdravotní pojišťovně si mne přehazovali jak horký brambor, ale neporadil nikdo, protože to je prý tak "strašně složité a záleží na každém případu individuálně".
    Děkuji.
    Lenka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 4. 2008 12:33

Martina (neregistrovaný)

Re: Nemoc po ukončení podpůrčí doby
      ZP K - 17.4. Státním pojištěncem je jen, pokud mu plyne nemocenské. ELDP vyplníte tak, jak píšete do 17.4. Na ÚP ho nezaregistrují, protože je práce neschopen a jako PID by se stejně nemohl registrovat. Pro vás případ končí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).