OT : exekuce osamělý rodič

• (neregistrovaný)

22. 4. 2008 12:06

Dobrý den,tak jsem se snažila v historii přečíst vše ohledně exekucí.ale stejně to moc nechápu.Jsem zaměstnanec na zkrácený úvazek,měsíční mzda 6.000,-Kč hrubého,rozvedená,dvě děti(bývalý manžel na děti platí výživné).Čistou mzdu mám 4.980 Kč, uplatňuji děti takže k čisté +1.780,-Kč bonus.zabavitelnou částku počítám z celkové částky k výplatě 6.760 Kč?to právě nevím.exekuce je nepřednostní.na výplata.cz mi vyšlo že by mi měli srážet 159 Kč/měsíčně z částky 6.760 Kč.je to hrůza,jak člověk díky své nevědomosti zabředne do konce života do dluhů který si nenadělal.moc všem děkuju za případné odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 4. 2008 15:11

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: OT : exekuce osamělý rodič
      Exekuce se Vám počítá z čisté MZDY nepočítejte k tomu příjem za výživné.Nezabavitelná částka u vás je 4197,33 + 1046,83+1046,83´=6281,- , to znamená, že pokud máte nižší čistou mzdu než je nezabavitelná částka, nesmí vám být nic sraženo.

• 23. 4. 2008 8:53

zdena (neregistrovaný)

Paní Jiřino,děkuji za odpověď. Když mám tedy částku k výplatě 6760 Kč včetně bonusů na děti,znamená to že mi budou srážet 479 Kč jestli to chápu dobře.se nedá nic dělat,snad bude s bývalým manželem nějaká domluva.

• 23. 4. 2008 9:15

Líba (neregistrovaný)

Není to tak, jednak se zbytek nad nezabavitelnou částku ještě dělí na třetiny a z toho jednu nebo dvě dostanete, podle toho, jestli je exekuce přednostní nebo nepřednostní, a za druhé ve vašem případě nelze zabavit nic, protože z bonusů se exekuce nestrhává.

• 23. 4. 2008 10:28

JiřinaH. (neregistrovaný)

Ale vy přece nemáte čistou mzdu 6760 ale 4980 . A to je jak jsem Vám psala nižší, než vaše nezabavitelná částka, takže nic a to jsem už také psala :-)

• 23. 4. 2008 12:49

zdena (neregistrovaný)

Děkuji Vám
      Moc Vám děkuji.Všichni jste mě tak"trochu"uklidnily.I tak to bude dlouhých 10 let,jak mi včera exekutor při návštěvě doma řekl.jojo,kdyby tak člověk znal všechny zákony...díky

>>>Exekuce se Vám počítá z čisté MZDY nepočítejte k tomu
      >>>příjem za výživné.Nezabavitelná částka u vás je
      >>>4197,33 + 1046,83+1046,83´=6281,- , to znamená, že
      >>>pokud
      >>>máte nižší čistou mzdu než je nezabavitelná částka,
      >>>nesmí
      >>> vám být nic sraženo.
      >>
      >>Paní Jiřino,děkuji za odpověď. Když mám tedy částku k
      >>výplatě 6760 Kč včetně bonusů na děti,znamená to že
      >>mi
      >>budou srážet 479 Kč jestli to chápu dobře.se nedá nic
      >>dělat,snad bude s bývalým manželem nějaká domluva.
      >
      >Ale vy přece nemáte čistou mzdu 6760 ale 4980 . A to
      >je jak jsem Vám psala nižší, než vaše nezabavitelná
      >částka, takže nic a to jsem už také psala :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).