Re: Služby mimo EU a DPH
Pokud pracuje na stavbě, jedná so práce na nemovitosti a dle § 10/1 ZdPH je natvrdo místo plnění tam, kde se nemovitost nachází, tj. v Turecku. Takové plnění nepodléhá českému DPH a záleží na tom, jak to mají upraveno v Turecku, protože Turci nejsou v EU, může to být hodně rozdílné, v EU by osobě povinné k dani (podnikatili) fakturoval bez DPH a příjemce služby by přiznával daň, pokud by fakturoval např. občanovi, musel by se registrovat k dani v členském státě místa plnění a odvést tamní DPH.
Každopádně pokud vystaví fakturu bez DPH s tím, že místo plnění je dle § 10/1 mimo ČR, český berňák nemůže než souhlasit....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
22. 4. 2008 13:47
Prosím moc o radu, bratr jako FO pracuje v Turecku pro firmu se sídlem v ČR, která je plátcem DPH. Od 1.4. se přihlásil jako plátce DPH. Bude na faktuře vykazovat DPH nebo je toto plnění osvobozené? Jeho kolegové, které tato firma zaměstnává stejným způsobem, DPH nevykazují, ale já jsem to v zákoně nikde nenašla. Poraďte mi prosím.