Re: prodej použ.zboží ve zvlášt.režimu
Ale prodejní mínus pořizovací je v tomto případě 100.
Kam zmizí ten materiál a práce, které do toho auta
zapracujete?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
22. 4. 2008 17:12
Chci se zeptat. Účtujeme bazar aut, kde odvádíme DPH jen z marže - viz. zvláštní režim dle ZDPH. Teď mi vrtá hlavou, že v některých případech provádíme "kalkulace", kdy do hodnoty nákupu zahrneme i případné vedlejší náklady. Polopatě-auto se koupí, naši zaměstnanci ho opraví, dají do něj náhradní díly. Tyto mzdy a náhradní díly vstoupí do hodnoty pořízeného auta. Tj. dle mého celá tato součtová hodnota by měla být vyjmuta ze zdanění DPH. Řekněme nákup za 100, mzdy 20, náhradní díly 15, tj. pořizovací hodnota "použitého zboží" je 135,-. Pak prodám za 200,- a dle mého bych měla DPH při použití zvláštního režimu odvést DPH z 65,-. Souhlasíte se mnou, vy, kdo máte podobné případy??? A kopnete do mě, do jakého řádku přiznání přijde ta část, ze které se DPH neodvádí?? Já to kdysi dělala, ale už si to nepamatuji. Od té doby uteklo spousty vody.... :-) Díky za všechny reakce.