Re: Podpis a razitko na fakture
Taky si myslim, ze razitko ani podpis neni potreba ale jeden nikdy nevi, ze jo
Žádný zákon nepředepisuje na faktuře uvádět razítko a podpis. Ale odběratelé jsou radši, když je faktura alespoň podepsaná, aby mohli prokázat průkaznost a aby je FÚ nemohl napadnout, že fakturu zfalšovali.
Ale zkuste chtít na faktuře razítko a podpis od energetiky, Telefoniky, mobilních operátorů, plynařů apod. :-).
Já posílám faktury výhradně emailem bez podpisu a razítka. Pokud si klient přeje fakturu v listinné podobě, účtuji si za tuto nadstandardní službu 200 Kč (moje hodinová sazba za administrativní práce - musím s tím jít na poštu, což zabere hodinu mého času).
Občas se stane, že některá firma, tak je odkážu na konkurenci a požádám je, aby si u mě už neobjednávali. Klientů mám dost a potížisty nepotřebuju.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
23. 4. 2008 8:22
Kdyz vystavuju fakturu, musi tahle obsahovat podpis a razitko, pripadne jedno nebo druhe, nebo staci aby tam bylo napsano kdo fakturu vystavil ?