Re: vodné 5% DPH??
ještě dodávám, že máte dvě možnosti, buď znovu otevřete rok 2007, zaúčtujete tuto položku a uděláte novou závěrku a dodatečné přiznání k dani z příjmů (myslím, že tato částka za to nestojí), nebo část připadající na r.2007 zaúčtujete jako nedaňový náklad roku 2008 a závěrku 2007 nebudete řešit. Pokud však vedete DE, není co řešit, ale z vašeho dotazu je zřejmé, že účtujete podvojně.
Re: vodné 5% DPH??
účtuji podvojně. rok 2007 nebudu určitě už otvírat,to je malá částka. takže to si nemůžu uplatnit anid DPH? no nic tak to dám vše do nedaň. N. děkuji za odpověď. přeji krásný den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
23. 4. 2008 12:18
Dobrý den.
Chci se jen zeptat. Uvodného za rok 2007,kde je 5% DPH,budu účtovat jak?jedná se o částku 392,- bez DPH a daň je 19,59Kč. mám dát celou částku do nedaň N? Nebo aspoň DPH si můžu uplatnit? Jestli ano,tak jak,když mi to účetní program neumožnuje zařadit 5%DPH,jak bbych to měla vykazovat? za minulý rok nemám udělanou dohadnou položku za vodné. a tento rok si přeci nemůžu dát do N,když je to N roku 2007,ne? Nebo mi někdo poradí jiný postup??
děkuji.