Výplatní termín?

• (neregistrovaný)

24. 4. 2008 10:24

Jak je to správně s výplatním termínem? Když je ve smlouvě termím 15. v měsíci, tak ten den to máme mít na účtu, nebo to ten teprve ten den může firma odeslat?

Děkuji Květa

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 4. 2008 10:29

Alča (neregistrovaný)

Re: Výplatní termín?
      Teprve ten den to může být odeslané z účtu, ale nic nebrání tomu, aby ten den to měli zaměstnanci na účtě. Hlavně to nesmí být odeslané po výplatním termínu /kvůli pohled,vůči státu/.

• 24. 4. 2008 12:41

Lenka (neregistrovaný)

no já jsem to taky vždycky brala tak, že to je den, kdy stačí odeslat, ale teď jsem někde četla, že ten den by to měl mít zaměstnanec na účtu, což samozřejmě nikdy nestíháme, máme termín 10. týho a to jsme rádi, když dáme ten den příkaz do banky... :-(

• 24. 4. 2008 12:44

Alča (neregistrovaný)

je to opravdu tak, jak jsem psala. V den termínu výplaty odeslat z účtu.

• 24. 4. 2008 12:49

Dáša (neregistrovaný)

mám zrovna čas, tak jsem to hledala a našla v §143 ZP odst.1 a ..."Na žádost zaměstnance je zaměstnavatel povinen při výplatě mzdy nebo platu....................poukázat částku určenou zaměstnancem na svůj náklad a nebezpečí na jeden účet zaměstnance u banky nebo spořitelního či úvěrního družstva, a to nejpozději v pravidelném termínu výplaty mzdy nebo platu, pokud se zaměstnancem písemně nesjedná pozdější termín"...........
      a je jasno, i když to není nikdy :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).