Re: SPĚCHÁ-vystavení faktury
dobrý den, já si myslím, že pokud to nebude vadit vašemu účetnímu systému, číselné řadě faktur a pod. tak si myslím, že jí můžete vystavit už teď, ale pokud to bude řádný daňový doklad, tak bych datum vystavení dala stejné jako datum DUZP, což je tedy toho 5.5.2008, jinak dříve ten doklad vystavit nemůžete, jedině to pak řešit zálohovou fakturou, jestli Vám jde o peníze(?).
děkuji,myslela jsem si to tak. ale co když budu muset příští týden vystavit nějakou jinou fakturu,to by mi neseděla číselná řada faktur. Když bych třeba musela vystavit fakturu např. 29.3. (dodání zboží), můžu tuto fakturu (kvůli číselné řady) vystavit až pak 5.5.? A jaké by v tom případě bylo datum dph? Děkuji.
abych pravdu řekla, tak jsem pořádně nepochopila o co jde. Vy když vydáte zboží, tak chcete dát odběrateli hned do ruky fakturu ? datum vystavení faktury nesmí být před datumem DUZP, jinak fakturu musíte vystavit do 15 dnů od uskutečnění zdanitelného plnění.
no pak ještě jeden možná špatný nápad. Jestli máte tak představu, kolik do konce dubna vystavíte faktur, třeba teď jste na 20, tak čísla 21-28 si ponechat jako rezervu na duben a číslo 29 vystavit s datumem 5.5.08. Ale pokud to neobsadíte, tak to bude taky špatný.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
24. 4. 2008 10:35
Můžu už vystavit fakturu za dodání zboží,které budem dodávat 5.5.2008? Jsme plátci dph. děkuji.