Re: konkurenční doložka
>>Dobrý den,
>>chtěl jsem ze zeptat,v minulém zaměstnání jsem měl u
>>smlouvy konkurenční doložku.Nyní jsem u jiné
>>firmy,ale
>>nevykonávám stejnou činnost.Jde mi o dotaz zda je
>>minulá smlouva neplatná pokud mi zaměstnavatel
>>doposud
>>nezaplatil mzdu a dovolenou která mi zůstala?Je to
>>již
>>skoro dva měsíce.Děkuji Michal
>
>není to nějaké popletené ? vy se ptáte na nevyplacenou
>mzdu + dovolenou a plnění z konkurenční doložky Z-el
>platí ?Tak to trochu upřesním,ve smlouvě jsem měl konk.doložku,od této firmy sem doposud neobdržel mzdu a dovolenou co mi zůstala.Nyní dělám jinou práci než jsem dělával.Ale mám právě nabídky na dělání té práce co jsem dělal,ale mám strach z doložky.Není zadržení mzdy nějaké porušení?Děkjuji Michal
tak já to také trochu upřesním, pokud jste měl ve smlouvě konkurenční doložku a nebylo sjednáno peněžité plnění za tuto konkurenční doložku a PS byla sjednána po 1.3.2004, pak tato část PS je neplatná
KD byla, předpokládám , sjednána po uplynutí zkušební doby anebo nebyla zkušební doba sjednána, protože je-li sjednána jak zkušební doba, tak i konkurenční doložka a jedná se o ujednání po datu 1.3.2004, je konkurenční doložka neplatná. Ale na tohle vy se neptáte. Pak k té zadržené mzdě - vy víte, že v té zadržené mzdě je plnění za KD? Vzhledem k tomu, že se u KD nejedná o mzdu, je vhodné sjednat termín splatnosti peněžitého vyrovnání - tímto dnem může být jak pravidelný termín výplaty mezd, tak se může jednat i o jiný den.Toto ujednání má význam pro budoucí posouzení, zda zaměstnavatel není s výplatou peněžitého vyrovnání v prodlení (zda jsou dány podmínky pro to, aby zaměstnanec dohodu o zákazu konkurence vypověděl). Tak nevím, jestli jsem vám pomohla ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
24. 4. 2008 12:15
Dobrý den,
chtěl jsem ze zeptat,v minulém zaměstnání jsem měl u smlouvy konkurenční doložku.Nyní jsem u jiné firmy,ale nevykonávám stejnou činnost.Jde mi o dotaz zda je minulá smlouva neplatná pokud mi zaměstnavatel doposud nezaplatil mzdu a dovolenou která mi zůstala?Je to již skoro dva měsíce.Děkuji Michal