Konkurenční doložka

• (neregistrovaný)

24. 4. 2008 12:15

Dobrý den,
    chtěl jsem ze zeptat,v minulém zaměstnání jsem měl u smlouvy konkurenční doložku.Nyní jsem u jiné firmy,ale nevykonávám stejnou činnost.Jde mi o dotaz zda je minulá smlouva neplatná pokud mi zaměstnavatel doposud nezaplatil mzdu a dovolenou která mi zůstala?Je to již skoro dva měsíce.Děkuji Michal

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 4. 2008 7:27

beta (neregistrovaný)

Re: konkurenční doložka
      není to nějaké popletené ? vy se ptáte na nevyplacenou mzdu + dovolenou a plnění z konkurenční doložky Z-el platí ?

• 25. 4. 2008 12:05

Michal (neregistrovaný)

>>Dobrý den,
      >>chtěl jsem ze zeptat,v minulém zaměstnání jsem měl u
      >>smlouvy konkurenční doložku.Nyní jsem u jiné
      >>firmy,ale
      >>nevykonávám stejnou činnost.Jde mi o dotaz zda je
      >>minulá smlouva neplatná pokud mi zaměstnavatel
      >>doposud
      >>nezaplatil mzdu a dovolenou která mi zůstala?Je to
      >>již
      >>skoro dva měsíce.Děkuji Michal
      >
      >není to nějaké popletené ? vy se ptáte na nevyplacenou
      >mzdu + dovolenou a plnění z konkurenční doložky Z-el
      >platí ?Tak to trochu upřesním,ve smlouvě jsem měl konk.doložku,od této firmy sem doposud neobdržel mzdu a dovolenou co mi zůstala.Nyní dělám jinou práci než jsem dělával.Ale mám právě nabídky na dělání té práce co jsem dělal,ale mám strach z doložky.Není zadržení mzdy nějaké porušení?Děkjuji Michal

• 25. 4. 2008 14:06

beta (neregistrovaný)

tak já to také trochu upřesním, pokud jste měl ve smlouvě konkurenční doložku a nebylo sjednáno peněžité plnění za tuto konkurenční doložku a PS byla sjednána po 1.3.2004, pak tato část PS je neplatná

• 25. 4. 2008 14:14

Michal (neregistrovaný)

Děkuji moc za odpověď,tu doložku jsem měl přímo podepsanou když jsem nastupoval,k doložce mám 6 měsíčních platů.Ale přeci mi zaměstnavatel nesmí zadržet mzdu?

• 25. 4. 2008 14:30

beta (neregistrovaný)

KD byla, předpokládám , sjednána po uplynutí zkušební doby anebo nebyla zkušební doba sjednána, protože je-li sjednána jak zkušební doba, tak i konkurenční doložka a jedná se o ujednání po datu 1.3.2004, je konkurenční doložka neplatná. Ale na tohle vy se neptáte. Pak k té zadržené mzdě - vy víte, že v té zadržené mzdě je plnění za KD? Vzhledem k tomu, že se u KD nejedná o mzdu, je vhodné sjednat termín splatnosti peněžitého vyrovnání - tímto dnem může být jak pravidelný termín výplaty mezd, tak se může jednat i o jiný den.Toto ujednání má význam pro budoucí posouzení, zda zaměstnavatel není s výplatou peněžitého vyrovnání v prodlení (zda jsou dány podmínky pro to, aby zaměstnanec dohodu o zákazu konkurence vypověděl). Tak nevím, jestli jsem vám pomohla ...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).