Re: srážka ze mzdy - nepřednostní pohled
Záleží na tom jestli ty nepřednostní pohledávky přišly ve stejnou dobu nebo postupně,v takovém případě bych srážela pouze na tu která přišla první a až by byla zaplacena začala bych srážet tu druhou.
Nejsem velký odborník na exekuce i když takové případy v práci taky řešíme,ale myslím si že pokud s tou ženou není oddán tak na ni se 1046,83 na vyživovanou osobu nevztahuje.Pouze na ty děti pokud jsou jeho.
Ale počkejte si i na další názory.
Souhlasím, na družku uplatnit odpočet nemůže, pouze na děti, pokud jsou jeho (předpokládám, že je má napsané v prohlášení, prokázal je rodným listem). POkud ty exekuce nepřišly v 1 dne, srážíte nejdříve na první a po jejím splacení na tu druhou.
Exekuce je vystavena v jednom dni na dvě pohledávky vůči stejnému věřiteli - VZP. Takže platbu rozdělím na poloviny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
25. 4. 2008 8:34
Dobrý den, prosím o radu. Mám soudní rozhodnutí o srážce 2 nepřednostních pohledávek. Zaměstnanec je rozvedený, žije s jinou ženou ve společné domácnosti, ale nejsou oddáni, mají spolu 3 děti. Mohu uplatnit 3 děti jako vyživované osoby, ale nevím, jak s tou ženou. Na tu se to asi nevztahuje, když to není manželka nebo stačí, že spolu žijí? Pak bych dala nezabavitelné částky 4187,33 + 4x 1046,83. Částku, kterou smím srazit mám vydělit dvěma, když mám dvě pohledávky? Děkuji za pomoc.