Srážka ze mzdy - nepřednostní pohledávka

• (neregistrovaný)

25. 4. 2008 8:34

Dobrý den, prosím o radu. Mám soudní rozhodnutí o srážce 2 nepřednostních pohledávek. Zaměstnanec je rozvedený, žije s jinou ženou ve společné domácnosti, ale nejsou oddáni, mají spolu 3 děti. Mohu uplatnit 3 děti jako vyživované osoby, ale nevím, jak s tou ženou. Na tu se to asi nevztahuje, když to není manželka nebo stačí, že spolu žijí? Pak bych dala nezabavitelné částky 4187,33 + 4x 1046,83. Částku, kterou smím srazit mám vydělit dvěma, když mám dvě pohledávky? Děkuji za pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 4. 2008 9:06

Monka (neregistrovaný)

Re: srážka ze mzdy - nepřednostní pohled
      Záleží na tom jestli ty nepřednostní pohledávky přišly ve stejnou dobu nebo postupně,v takovém případě bych srážela pouze na tu která přišla první a až by byla zaplacena začala bych srážet tu druhou.
      Nejsem velký odborník na exekuce i když takové případy v práci taky řešíme,ale myslím si že pokud s tou ženou není oddán tak na ni se 1046,83 na vyživovanou osobu nevztahuje.Pouze na ty děti pokud jsou jeho.
      Ale počkejte si i na další názory.

• 25. 4. 2008 11:47

Renata (neregistrovaný)

Souhlasím, na družku uplatnit odpočet nemůže, pouze na děti, pokud jsou jeho (předpokládám, že je má napsané v prohlášení, prokázal je rodným listem). POkud ty exekuce nepřišly v 1 dne, srážíte nejdříve na první a po jejím splacení na tu druhou.

• 25. 4. 2008 11:52

PetraB (neregistrovaný)

Exekuce je vystavena v jednom dni na dvě pohledávky vůči stejnému věřiteli - VZP. Takže platbu rozdělím na poloviny.

• 25. 4. 2008 12:03

Renata (neregistrovaný)

Nezáleží na tom, v jakém dni byly vystaveny, ale na tom, kdy dorazily do firmy. Ale já bych asi i kdyby dorazily ve stejný den pokud sjou na jednoho věřitele, splácela nejdříve jednu a po jejím splacení druhou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).