Fakturoval jsem 6127 Kč, poslali 6007 Kč

• (neregistrovaný)

25. 4. 2008 10:13

Fakturoval jsem 6127 Kč, ale odběratel mi poslal jen 6007 Kč.

Mám právo žádat o poslání i zbytku? (120 Kč)

Šlo o slovenského odběratele, který asi špatně přepočítal kurz a poslal mi méně.

Stává se mi to často, když mi posílal švýcarský odvěratel kdysi 18.000 Kč, dostal jsem o 800 Kč méně.

Mám v takových případech poslat fakturu na zbytek, nebo jen dopis s výzvou o dorovnání zbytku?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 4. 2008 10:24

jan (neregistrovaný)

Re: Fakturoval jsem 6127 Kč, poslali 600
      Firma,která vám hradí určitě zadává špatně poplatky v bance,tam se musí zadat,že poplatky hradí oni a vám musíííí zaslat celou fakturovanou čásku,klidně bych poslala upomínku na nedoplatek faktury,že vám bylo připsáno na účet jen tolik a tolik

• 25. 4. 2008 10:40

L. (neregistrovaný)

určitě ano musí se vám připsat celá platba je to poplatkama oni určitě dávají příkaz na fakturovanou částku a musí zaškrtnout poplatky dle dohody buď vše hradí dodavatel nebo odběratel nebo třeba na půl každý své bance.Je to o dohodě pokud jste se takto nedohodli trvejte na doplacení a urgujteje doporučte pro příští obchod aby si pečlivě zaškrtli poplatky na příkazu.

• 25. 4. 2008 10:51

DM (neregistrovaný)

Záleží jak máte dohodnuty ty poplatky. My jsme měli - každý ve své bance. A chodilo mi o cca 200 kč méně. Zaúčtovala jsem příjem plné částky a 200 Kč jsem naúčtovala na poplatky.

• 25. 4. 2008 10:58

ES (neregistrovaný)

Děkuji pěkně, jsem rád, že mohu zbytek nárokovat, někdy se skutečně jedná o rozdíl i několika stokorun (odběratelé ze Švýcarska, Anglie, apod.).

Zatím jsem vždy nad tím mávl rukou, ale teď už nebudu :-)

O poplatky nešlo, mám banku na Slovensku, ovšem účet v českých korunách.

Poplatky tedy zdarma, pouze se musí správně přepočítávat kurz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).