Re: Fakturoval jsem 6127 Kč, poslali 600
Firma,která vám hradí určitě zadává špatně poplatky v bance,tam se musí zadat,že poplatky hradí oni a vám musíííí zaslat celou fakturovanou čásku,klidně bych poslala upomínku na nedoplatek faktury,že vám bylo připsáno na účet jen tolik a tolik
určitě ano musí se vám připsat celá platba je to poplatkama oni určitě dávají příkaz na fakturovanou částku a musí zaškrtnout poplatky dle dohody buď vše hradí dodavatel nebo odběratel nebo třeba na půl každý své bance.Je to o dohodě pokud jste se takto nedohodli trvejte na doplacení a urgujteje doporučte pro příští obchod aby si pečlivě zaškrtli poplatky na příkazu.
Záleží jak máte dohodnuty ty poplatky. My jsme měli - každý ve své bance. A chodilo mi o cca 200 kč méně. Zaúčtovala jsem příjem plné částky a 200 Kč jsem naúčtovala na poplatky.
Děkuji pěkně, jsem rád, že mohu zbytek nárokovat, někdy se skutečně jedná o rozdíl i několika stokorun (odběratelé ze Švýcarska, Anglie, apod.).
Zatím jsem vždy nad tím mávl rukou, ale teď už nebudu :-)
O poplatky nešlo, mám banku na Slovensku, ovšem účet v českých korunách.
Poplatky tedy zdarma, pouze se musí správně přepočítávat kurz.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
25. 4. 2008 10:13
Fakturoval jsem 6127 Kč, ale odběratel mi poslal jen 6007 Kč.
Mám právo žádat o poslání i zbytku? (120 Kč)
Šlo o slovenského odběratele, který asi špatně přepočítal kurz a poslal mi méně.
Stává se mi to často, když mi posílal švýcarský odvěratel kdysi 18.000 Kč, dostal jsem o 800 Kč méně.
Mám v takových případech poslat fakturu na zbytek, nebo jen dopis s výzvou o dorovnání zbytku?