Re: neschopenka
dobrý den, pokud jste malá organizace, tak tu neschopenku kdy jí dostanete do ruky odnesete na sociálku a o nic už se nestaráte. Pouze na té neschopence vyplníte datum, kdy naposledy pracoval a kolik hodin, dáte razítko a podepíšete se. Po ukončení nemoci jí opět odnesete na sociálku, musí být podepsaná od zaměstnance na druhé straně, vy opět vyznačíte na ní datum, kdy nastoupil do práce. Pokud by nemoc trvala déle naž v tom měsící, tak se vždy ještě k 31. daného měsíce ještě odevzdává tzv.lístek na peníze, to znamená, že nemoc pokračuje. já osobně si ty neschopenky ofocuju, ale myslím, že to nemusí být.
Re: neschopenka
>>>ten lístek na peníze Vám musí přinést zaměstnanec od doktora a to znamená, když třeba začátek nemoci je 12.4. a on bude ještě marodit 30.4 a déle, tak aby mu mohla sociálka za měsíc duben vyplatit nemocenskou. pokud ten lístek nepřinese, tak se také nic nestane, pouze tu nemocenskou dostane, až přinese lístek o ukončení nemocenské. Doufám, že jsem to vysvětlila dobře.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
25. 4. 2008 13:58
Začímám se mzdovým účetnictvím,prosím o radu.
Nevím co dělat s neschopenkou, kterou jsem dostala od zaměstnance. Vím, že od čtvrtého dne vyplácí nemoc sociálka, mám tam tedy tu neschopenku donést? Potřebuji i nějaký doklad ve firmě.
Děkuji za podrobnější rozebrání (po lopatě prosííím)