Re: Roční zúčtování daně-zaúčtování
Ale já z banky nemůžu dát minusem 331/221 ,vždyť by mně neseděla banka.
Mně se zaúčtovala celá částka,která se měla za únor odvést plusem a pod to druhý řádek minusem částka,která byla z ročního zúčtování za všechny zaměstnance+i za toho,co už odešel
,takže jsem na FÚ odvedla jen ten rozdíl.Nevzniká mně teda žádný přeplatek na účtu 342:-(
Z rekapitulace mezd Vám musela vyjít menší daňová povinnost ze záloh právě o přeplatek z ¨ročního zůčtování. Zálohy na dan by se účtovaly 331/342, přeplatek by se účtoval 342/331. Pokud jste to naúčtovala jednou částkou, pak je prostě závazek vůči státu o přeplatek menší a odvedete i zálohy na daň o to menší.
Popíšu to přesně v číslech co všechno mám k tomu zaúčtované:
Celková daň za 2/2007 - 55897,- +331/342
Snížení o roční zúčtování - 16852,- -331/342
Snížení o zaměstance,který už v únorových mzdách nebyl uvedený ale zúčtování jsme mu dělali - 4040,- - 331/342
Úhrada bankou - 35005,- 342/221
4040,- 331/221
Nic víc zaúčtované nemám...
Ano, také mě to napadlo...
zálohy na daň 55 897,-
RZD -16 852,- (je v tom už i ten pracovník nebo ne?)
RZD zam.ce - 4 040,- (pokud už jednou byl, je to podruhé na 331)
------------------------------------
celkem daň 35 005,- (a to odvedeno na FU, 342 nulová)
proč účtujete ještě jednou 4 040,- na 331/221?? To by bylo na 331 potřetí? Jednou je to dobře, to jste nárokovali na FU a 2x vám to tam visí. Podívejte se na to ještě jednou a dejte vědět
V tom únorovém přehledu mezd už ho nemám.Sečetla jsem všechny částky z RZ a sedí to na 16852,-.Jakmile jsem dala mzdy "za´účtovat" tak se do Ostatních závazků proúčtovala navíc i ta částka 4040,-,což je vyúčtování daně odešlého zaměstnance.
Účtuji 331/221 - to je, že mu to posíláme z banky, protože už u nás nedělal,tak jsme mu poslali jen ten přeplatek na dani za rok 2007.
Vy máte zaúčtování správně.Zkontrolovala bych zaúčtování, které provedl program při zaúčtování mezd.Při nesprávném nastavení, je problém raz dva.Také bych koukla do pokladny, jestli náhodou nebyla vygenerována rovnou úhrada při zaúčtování. V účetním deníku bych prošla veškeré zaúčtování toho data, určitě přijdete na chybu...přeju hodně trpělivosti:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 4. 2008 15:42
Dobrý den, prosím o pomoc.
Zaměstnanec u nás pracoval do 31.12.2007.
Letos jsme mu dělalali ve výplatách za únor vyúčtování daně,protože nás požádal.
Účtuji v Pohodě.
Do ostatních závazků se mně zaúčtovala daň minusem za všechny zaměstance,kterým jsem dělala vyúčtování, plus za tady toho,který už u nás nepracuje- - 331/342
Když jsem mu to pak vyplácela z banky,tak mám účtovat 331/221 nebo 342/221?
Hlavně mně prostě pak nesedí koncový stav v hlavní knize ať to naúčtuju tak nebo tak:-(
Přemýšlím,jestli nemám ještě proúčtovat nějak závazek za zaměstnancem...nebo už nevím.Sedím tu nad tím už od hodinu a nevidím na to:-( A světla mám dost.....