Nevyplacena mzda

• (neregistrovaný)

27. 4. 2008 15:27

Dobry den
    zaměstnavatel mi za měsíc únor vyplatil půlku mzdy co mam na výplatní pásce a za březen jsem dostala pouze výplatní pásku co s tím můžu udělat když mi smlouva skončila k 31.3.2008 a smlouvu mi neprodloužily

Děkuji za odpověď Lenka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 4. 2008 20:44

Jiřka (neregistrovaný)

Re: nevyplacena mzda
      Vymáhat na něm. Pokud nezaplatí, můžete mu pohrozit, že nedodržování jeho povinností zasdete nahlásit na ispektorát, který se zabývá kontrolou pracovněprávních vztahů. Jinak vymáhat žalobou.

• 28. 4. 2008 7:27

Dáša (neregistrovaný)

Že Vám dluží, to ví už dlouho, proto bych začala žalobou - přes advokáta. Se slušným advokátem se dohodnete, že zaplatíte soudní poplatek a popřípadě nějakou malou zálohu na právní služby a toto se Vám vše vrátí, protože bývalý zaměstnavatel to bude muset na základě podané žaloby vše zaplatit. Tím se to zaměstnavateli prodraží a bude aspoň trochu potrestaný za to, jak s Vámi jedná . Že s ním hne inspektorát - no možná ano, ale bude to trvat.

• 28. 4. 2008 13:23

v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

Mě stačilo spojit se s inspektorátem práce a na jeho doporučení napsat výzvu k zaplacení odstupného, s odvolávkou, že jinak budu požadovat provedení kontroly a případně vymáhat soudně a zaměstnavatel si uvědomil, že by ho to přišlo o mnoho dráž a vypaltil to, co měl....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).