Re: Sleva na dani na dítě do 18 let
Děkuju, já jsem si to myslela, ale lektorka v kurzu Mzdového účetnictví nám kladla na srdce, že si máme hlídat,pokud dítě mezi 15-18 lety ukončí studium a začne pracovat (nebo je jen tak doma), abychom v žádném případě už slevu na dani na toto dítě nedaly. A ještě mám jeden dotaz, můj známý řádně studuje vysokou školu, je mu 22 let, má ŽL něco kolem počítačů, může si na něj matka uplatnit slevu na dani? Děkuji
A z jakého zákona vycházela lektorka? O žádné změně, že se nesmí dávat daň. zvýhodnění na dítě (do 18 let), pokud pracuje, nevím.Prosím, jestli víte někdo , že by byla odsouhlasena tato změna a platila, napište to . Děkuji
Pokud dítě studuje VŠ a splňuje další podmínky (společná domácnost s rodiči...), tak může mít i větší příjem než rodiče, přesto rodiče mohou uplatňovat daň. zvýhodnění na tohoto potomka.
Právě studuji podobný případ, syn je ročík 91 ale nyní je od 4/08 v evidenci úřadu práce zanechal studia na střední škole, domnívala jsem se že za soustavnou přípravu na budoucí povolání se nepovažuje evidence ÚP a nárk na slevu na dítě bych odejmula. Je to tedy špatně protože do 18 let to nevadí?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
28. 4. 2008 8:55
Dobrý den, musí mi zaměstnanec donést potvrzení o studiu svého dítěte, na které uplatňuje slevu na dani, když dítěti ještě není 18 let?
Děkuji