Re: Nevybrana dovolena a vypoved
Počet dní nevybrané dovolené x průměr na dovolenou, připočtete to k výplatě za duben.
Re: Nevybrana dovolena a vypoved
Normálně jí to proplatíte v poslední výplatě, a odvody budou z celkové částky, jako kdyby si vybírala ten měsíc třeba + den dovolené tak to snad nejsou dvě částky tak stejně proplatité třeba 10 dnů dovolené a odvody klasicky jako při výplatě bez dovolené.
Re: Nevybrana dovolena a vypoved/vypocet
Nerozumim tomu jak to vypocitat - a program nemam. Jsem OSVC a mam 2 zamestnance, vedu DE.
Uvedena zamestnankynebyla ted v dubnu nemocna, proto jeji HM bude 5855,- (pokud do stredy neonemocni). Jak k tomu dostat tu dovolenou?
V obdobi 1-3/2008 ma HM 8000/mesic. Coz je za nevybranych 20dni 7385,-Kc. Takze jeji mzdu za duben mam pocitat jako soucet techto HM? 5855+7385=13240,-?
Re: Nevybrana dovolena a vypoved/vypocet
p. Patriku, já vůbec nechápu, jak počítáte mzdy - minimální mzda - opravdu Vaši zaměstnanci pracují za minimální mzdu - nemají nárok na zaručenou mzdu? Platíte zákonné příplatky? Jak počítáte průměr na dovolenou? Vše je popsáno v Zákoníku práce. Určitě se dá velmi jednoduchý program na výpočet mezd sehnat - abyste příp. na různých pokutách nezaplatil více než by Vás stál program (nebo známá mzdová účetní, která by Vám mzdy spočítala)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
28. 4. 2008 11:11
Dobry den, zamestnankyne chce odejit, dohodli jsem se ze skonci k 30.4. Jenze za lonsky rok si nevybrala dovolenou, jak to vyresit? Ma narok na 20 dni a do konce mesice zbyvaji dva. Da se to proplatit?