Re: návrat po MD a žádost o úpravu prac.
Řeší to § 241 ZP.
Požádá-li zaměstnankyně nebo zaměstnanec pečující o dítě mladší než 15 let o kratší pracovní dobu nebo jinou vhodnou úpravu stanovené týdenní pracovní doby, je zaměstnavatel povinen vyhovět žádosti, nebrání-li tomu vážné provozní důvody.
děkuji, hned tam mrknu, hezký den Katka
Ještě dotázek, mám žádat o změnu z nepřetržitého provozu na 8hodinou pracovní dobu nebo mám jasně specifikovat, že mi jde o práci 7-15h, aby mě nedal na 8 hodinovou pracovní dobu ranní, odpolední a noční. Jde mi o správné formulace. Nevím přesně jak zní pojem v zákoně o klasické pracovní době.Myslím, že u nás mám docela šanci s žádostí upět, několik maminek po MD si pracovní místo udrželo.
Děkuji za odpověď
Pokud máte dopolední směny od 7.00-15.00 napište, že by vám vyhovovala tato pracovní doba a napište zdůvodnění, proč nemůžete pracovat na jiné směně-péče o malé dítě, doprava do zaměstnání, nemožnost hlídání jinou osobou, směnování manžela a pod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
28. 4. 2008 13:35
Dobrý den,
snažila jsem se sama najít odpověď na svou otázku v zák. práce, ale nenašla jsem.
Můžete mi poradit, vracím se po MD zpět do práce,dříve jsem pracovala v nepřetržitém provozu, ale teď vzhledem k tomu, že můj muž pracuje ve směnném provozu potřebuji požádat zaměstnavatele o úpravu pracovní doby, na 8 hodinou prac.dobu.
Je to někde ošetřeno v zákoně, mám nějaké právo nebo záleží jen na zaměstnavateli?
Děkuji za odpověď Katka