Re: náhrady stravného
manžel pracoval u stavební firmy. dokončovali stavbu domu. to opravdu nebyla rekreace dekuji za odpověď
v prosinci 2007 byl manžel služebně v pardubicich. byl tak tři tydny ale na víkend jezdil domů. má asi přibližně 180 hodin.dodnes jme od zaměstnavatele nedostali ani korunu. jsme bohužel v tomto uplní laici tak opravdu nevíme co dělat. děkuji za odpovědi a byla bych vám věčná kdyby jste mi poradil/a děkuji
1) má manžel pracovní smlouvu? Má tam napsáno "místo výkonu práce"?
2) měl manžel vystaven "Příkaz ke služební cestě" a v něm uvedeny podmínky, za jakých bude v Pardubicích? Jak tam pojede, kdy tam pojede, kdy pojede domů?
3) nedostal vyplaceny jen cestovní náhrady, nebo ani mzdu?
Váš dotaz je trošku chaotický, prosím upřesněte?
ano ma určno ve smlouvě místo vkonu práce ostrava
určitě ano jelikož tam měli zakázku, ano měl určeno kdy tam pojede i kdy pojede domů. jezdili tam služebním vozem a vozil je tam misr ktery s nimi byl na stavbě psal jim hodiny a předával je zaměstnavately. mzda byla vyplacena ale diety opravdu ne. abych vám řekla pravdu je to celkem zajímavá firma kolikrát se sama divím s čím manžel příjde domu.
omlouvam se za spatně položené otazky ale vůbec tomu nerozumme tak se ptám
Tak pak jedině opravdu ten Inspektorát práce v Ostravě, spojte se s ním (http://www.suip.cz/default/drvisapi.dll?MIval=/www/rubrika.html&v_prb_id=3&v_id_name=doc1&v_wdt=1) a napište mu svou stížnost se žádostí o pomoc, udělají jim tam kontrolu a bude je to stát mnohem víc..s pokutou...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
28. 4. 2008 20:52
chtěla bych se zeptat jak mám přimět zamšstnavatele aby mi vyplatil strávné za můj pobyt mimo ostravu.