Cenovka

• (neregistrovaný)

28. 4. 2008 20:54

Dočetl jsem se, že pujdu-li koupit tričko za 500Kč a prodavač/ka mi místo 500 namarkuje např. 1000Kč, tak ona je v právu a já s tím mužu udělat jen to že se s ní dohodnu o ceně toho trička dokud nebudu souhlasit se dohodnutou cenou. A také by mě zajímalo, uzavírám-li smlouvu tím, že souhlasím s tou cenou, která je na cenovce a beru si zboží k pokladně nebo až ve chvíli, kdy prodavačka namarkuje to triko? Diky předem za reakce.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 4. 2008 21:04

12 (neregistrovaný)

Re: Cenovka
      Dobrý večer, tak to slyším poprvé. Já být tou prodavačkou, a placena z obratu prodeje, tak se seknu pokaždé. Každá koruna do rodinného rozpočtu dobrá. Pokud by to tak bylo, jak píšete, tak by jste se musel pomalu jít bát nakoupit i do potravin, co kdyby jste se pokladní zrovna nelíbil a za rohlík Vám namarkovala třeba 5 Kč?
      Tady, co čtu diskuzi, tak bych se ale ani nedivila, kdyby to nějaký zákon umožňoval. Jinak přeji hezký večer.

• 28. 4. 2008 21:17

yy (neregistrovaný)

Je to právě naopak. Jestliže je na zboží v regále cenovka 500,- a na kase namarkuje 1.00,- jsou povinni vám zboží prodat za tu cenu, která je uvedena na zboží v regále.

• 28. 4. 2008 21:47

L (neregistrovaný)

Tak to si ten zákon snad dokonce najdu - v našich místních dvou samoobsluhách (Jednota a Flop) musím vždy hlídat co mi markují u pokladny protože cena jim velmi často nesouhlasí s tou co mají uvedenu pod zbožím. A po dotazu odpoví že platí ta co mají uvedenou v pokladně :).

• 28. 4. 2008 22:09

12 (neregistrovaný)

>>>>Ještě jeden dovětek, je teda pravda, že v dnešní době je to takový trend, hlavně u velkých obchodů, že mají jinou cenovku v regále u zboží než potom, co Vám namarkuje pokladní. Vlastně oni z toho těží, protože pokud si uděláte větší nákup na neděli, tak si ani té zvýšené ceny někdy nevšimnete. Když to pak jdete reklamovat, tak Vám většinou řeknou, že to byla akce, a ta akce zrovna před hodinou skončila. Pokud je to solidní obchod, tak Vám většinou peníze vrátí, pokud u zboží byla jiná cenovka.

• 29. 4. 2008 20:37

Adam (neregistrovaný)

Já to před měsísem slyšel také poprvé. Přeskočím situaci kdybyste se nelíbil pokladníkovi a přejďme rovnou k situaci kdy se zrovna líbite pokladníkovi a rohlík za 2,5Kč Vám dá za 1Kč. Vy nebudete mít námitky a jen budete souhlasně přikyvovat. Ale v situaci kdy Vám pokladník namarkuje těch 5Kč za rohlík, tak byste se s ním mohl/a dohadovat o ceně dokud nebude pro Vás přijatelná dejme tomu například na 3Kč. Podle definice obchodu se musehji dvě strany dohodnout se na ceně zboží, ale aktuální systém nám nedovolí navrhnout naši nabídku na zboží.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).