Re: 1/2 dne dovolené, 1/2 dne nadprac.-l
No dobře, ale jak tuhle konkrétní situaci vyřešit? Raději tedy napsat dovolenou 1 den 2.5. a 9.5. že bude "jako" v práci ? S tou její pracovní dobou se to tady bude takhle provozovat asi dva měsíce.
Re: 1/2 dne dovolené, 1/2 dne nadprac.-l
Třeba to chápu špatně, ale z dotazu jsem pochopila, že má nepravidelnou pracovní dobu.PO-ČT 9hod. PÁ 4 hod.
Pokud si bude brát dovolenou celý pátek,tak je to 1 D(sazba/hod.x 4 hod.) pokud si bude brát dovolenou třeba v pondělí 1D (sazba/hod.x 9hodin.)1/2 dne dovolené by bylo, když by v pátek odpracovala 2 hodiny a 2 chtěla být doma. Bylo to tak myšleno?
Re: 1/2 dne dovolené-pokračování
Tak ji odkažte na § 213 ZP5) Dochází-li u zaměstnance v průběhu kalendářního roku ke změně rozvržení pracovní doby, přísluší mu za tento rok dovolená v poměru, který odpovídá délce příslušného rozvržení pracovní doby.
Jestli-že má v pátek prac. dobu 4 hodiny, nemůže chtít zaplatit hodin 8.Tak ať si vezme dovolenou ve dnech kdy má prac. dobu 9 hodin a dostane zaplaceno 9.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 4. 2008 14:01
Prosím o radu-jsem začátečník.
Zaměstnankyně má úvazek 40hod týdně, ale pracuje od pondělí do čtvrtka vždy o hodinu déle a v pátek o 4 hodiny méně. V pátek tedy pravidelně 4 hodiny. Na 2.5. si bere dovolenou a chce si vybrat pouze 1/2 dne - jde to tak ? a co zbývající hodiny ? Zaplatit jako že odpracovla, když si tyto hodiny naddělala v předcházející čtyři dni (i když 1.5. vlastně tu hodinu navíc neudělá) . Jsem zde teprve měsíc, ale myslím, že jde hlavně o to, neošidit zaměstnankyni ani zaměstnavatele, a víceméně tomu přizpůsobit papíry. Přijde mi ale že ona na tom právě "vydělá" jeden den dovolené, nebo ne?