Re: Nemám nárok na vyšší vdovský důchod?
další odpověď máte u svého původního dotazu z 28.4.
nejsem odborník přes důchody, ale vím, že před několika lety běžela výzva všem vdovám, aby si nechali přepočítat "zastropované" důchody - určitě Vám více poradí na OSSZ (bylo to na žádost vdovy - sama od sebe ČSSZ důchody nepřepočítávala)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
29. 4. 2008 16:05
Děkuji všem za jejich názory a zkušenosti. Až na výjimky nešlo o nic, co bych nevěděla. Spíše jsem si chtěla ověřit, zda nemělo dojít k valorizaci starobního důchodu, na který by býval měl nárok můj manžel v době úmrtí v r. 1969, kdy z něho jeho 50ti % část mi tehdy sice byla přiznána jako vdovský důchod, avšak nevyplácena z důvodu "stropu" souběhu platu s vdovským důchodem až do roku 1992, kdy jsem odešla do důchodu. Teprve potom docházelo k valorizaci důchodu vdovského, jehož výše "zamrzla" na výpočtu v roce 1969. Každý jistě pochopí, že mezi výší platů/důchodů v roce 1969 a 1992 byl veliký rozdíl.
Také si dovolím zdůraznit, že vdovský důchod mi nebyl vyplácen ani v době, kdy jsem sama vychovávala 2 děti; byly jim 3 a 8 roků když muž zemřel. Potud zpochybňovaná spravedlnost.