Optimální hr. mzda 4 roky před důchodem

• (neregistrovaný)

29. 4. 2008 17:15

Zajímala by mne jaká je optimální výše hrubé mzdy a s tím souvisejících odvodů včetně záloh na daň ze mzdy, pokud mám 4 roky před důchodem. Jde mi o to, abych zbytečně nepřeplácela a naopak se mi ještě něco započítávalo. Děkuji Jana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 4. 2008 18:02

Jana (neregistrovaný)

Re: Optimální hr. mzda 4 roky před důch
      Optimální výši mzdy vám neporadí ani na sociálce,protože se důchodový zákon pořád mění a každý rok jsou jinak stanoveny koeficienty,pokud vám mohu poradit,napiště si na Úřad důchodového zabezpečení Praha 5,Křížová ulice,nezapomeňte na svoje rodné číslo,že chcete výpis let a mzdové údaje,oni vám pošlou mzdy za potřebných 10let,dejte si to všechno do kalkulačky měšec.cz a spočítejte si,kolik byste měla důchod dneska.|Podle toho si odvoďte,jestli máte víc platit,nebo zda vám to stačí,ale jak říkám,za čtyři roky to může být trochu jinak.

• 30. 4. 2008 7:15

xy5 (neregistrovaný)

ale příjmy pro výpočet důchodu se počítají od r. 1986 (je přepočítávací koeficient)- doba, kdy se počítalo nejvýhodnějších 5 let z posledních 10 let před důchodem dávno minula (nyní již hodně let platí jiný zákon a co bude za 4 roky, to je ve hvězdách - to neví v této republice pravděpodobně nikdo)

• 30. 4. 2008 9:21

NSK (neregistrovaný)

:Odpověď není tak složitá, jak se zdá. Pokud zůstane přibližně stejný systém výpočtů, pak když zjistíte po všech přepočítacích koeficientech průměrnou mzdu za měsíc od roku 1986, tak pokud vám to vychází dnes nad 24 800, nemá cenu si průměr zvyšovat, protože se z toho počítá jen 10 %. nad 10 000 jen 30%. Máte-li průměr do 10 000, počítá se 100% a snažte se mít co největší základ soc.poj.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).