Re: platba v eurech
Když jste platili v hotovosti, tak předpokládám, že to bylo v EUR? To znamená, že musíte mít valutovou pokladnu a tam příjem EUR a pak výdej na platbu faktury. Příjem bud výběrem z banky 211/261 nebo vkladem podnikatele 211/4xx.Kurs si musíte určit ve vnitřní směrnici, bud denní ČNB, nebo pevný za měsíc, čtvrtletí, rok...
Fakturu zavedete do účetnictví rovněž přepočítanou na CZK správným kurzem (042/321). Její platbu pak klasicky 321/211 a pokud vznikly kurzové rozdíly, tak 563/211 nebo 211/663.
Auto zařadíte do používání (022/042) již za cenu, jakou máte na 042.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
30. 4. 2008 10:47
Mám dotaz, nakupovalo se auto z Německa, faktura se uhradila v hotovosti, na výdajový pokladní doklad firmy vypíšu částku z fa v eurech? nebo se to má přepočítat kurzem ČNB? to se přepočítává až když se to dává do evidence majetku? prosím poraďte mi, pokud by byl někdo tak hodný mohl a mohl mi napsat i zaúčtování? postup...jedná se o ojeté auto, vedeme účetnictví, jsme plátce DPH a děkuji moooc