Re: Ukončení PP-nemoc- dovolená
1/ Jestli skončila pr.pom. 31.3. (uplynutím výpovědní doby nebo dohodou), odhlásíte ji O - 31.3.. a kódem N- 1.4.1. nahlásíte začátek nemoci a K - 30.4. konec nemoci.
Na sociálku jste to udělala dobře - výstup 31.3.
2/ Nárok na dovolenou jí spočítáte podle toho, zda odpracovala alespoň 60 dnů ( do toho se počítá i čerpání dovolené a svátky), pokud ano, dostane alikotní část dovolené za 3 měsíce, tedy jen za dobu trvání pr.poměru. Doba na nemocenské v dubnu se do toho nepočítá. Neodpracovala-li 60 dnů, např. nemoc ,nepl. volno, spočítáte jí dovolenou jen za odpr. dny = za každých 21 dnů dostane jednu dvanáctinu z ročního nároku.
Moc Vám děkuji.
Dala výpověď dohodou k 31.3.08, takže tedy pracovní poměr skončil k 31.3.08.
Nerozumím tomu, že nahlásíme OSSZ začátek a konec nemoci, poslala jsem neschopenku a teď pošlu uschopenku, tak to nestačí?
Ona totiž dnes přišla i s manželem a ten říkal, že pracovní poměr jí neskončil, protože marodila a že má nárok na dovolenou ještě za duben. A že jestli jí to neproplatíme, tak to z nás vymůže soudně.
Takže mám strach, abych měla všechno v pořádku.
V lednu odpracovala 19 + 3 dny dovol. + 1 svátek
únor odprac. 20 + 1 svátek
březen odprac. 17 + 1 dovol + 1 svátek
Celkem tedy odpracovala 63 dní, vyčerpala 5 dní dovolené, takže by to mělo být v pořádku.
Taky si myslím, že za ten duben už nemá nárok, ale nevím proč to tak je.
za duben každopádně nárok na dovolenou nemá, protože už nemá pracovní poměr
má nárok na dovol. jen za dobu do 31.3., ale ten rozpis mi v nehraje -v únoru svátek nebyl, březen bylo celkem 20 PD + svátek a Vy máte jen 18 PD + svátek
také píšete, že vybrala 5 dní dovolené (to je nárok za 3 měs., protože podmínku 60 odprac. dnů splnila) - pokud tedy vybrala 5 dní dovolené, tak už jí žádný den neproplácíte
pokud je paní svéprávná, tak se budete bavit s ní (a ne s manželem - tomu pracovní poměr u Vás nekončí)
Chlapa pošlete do háje, s ním se nemáte vůbec co bavit. Pracovní poměr jí skončil, výpovědní doba se neprodlužuje, v dubnu už nebyla vaší zaměstnankyní. Akorát - jako profesionálka byste měla vědět ( a tady na fóru se to opakuje požád dokola), že výpověď dohodou NEEXISTUJE. Buď dohoda - dvoustranný právní akt, kdy oba musí souhlasit. Nebo výpověď, kdy je výpovědní lhůta , druhá strana nemusí souhlasit, tudíž jde o jednostranný právní akt a uplynutím výpovědní lhůty pracovní poměr končí, i když dotyčná může marodit třeba půl roku. Výpovědní doba by ss z důvodu marodění prodlužovala jen v případě, že by výpověď dával zaměstnavatel z důvodu nadbytečnosti nebo rušení.
>>>Takže mám strach, abych měla všechno v pořádku.
>>>V lednu odpracovala 19 + 3 dny dovol. + 1 svátek
>>>únor odprac. 20 + 1 svátek
>>>březen odprac. 17 + 1 dovol + 1 svátek
>>>Celkem tedy odpracovala 63 dní, vyčerpala 5 dní
>>>dovolené, takže by to mělo být v pořádku.
>>>Taky si myslím, že za ten duben už nemá nárok, ale
>>>nevím proč to tak je.
>>
>>za duben každopádně nárok na dovolenou nemá, protože
>>už nemá pracovní poměr
>>má nárok na dovol. jen za dobu do 31.3., ale ten
>>rozpis mi v nehraje -v únoru svátek nebyl, březen
>>bylo
>>celkem 20 PD + svátek a Vy máte jen 18 PD + svátek
>>také píšete, že vybrala 5 dní dovolené (to je nárok
>>za
>>3 měs., protože podmínku 60 odprac. dnů splnila) -
>>pokud tedy vybrala 5 dní dovolené, tak už jí žádný
>>den
>>neproplácíte
>>pokud je paní svéprávná, tak se budete bavit s ní (a
>>ne s manželem - tomu pracovní poměr u Vás nekončí)
Omlouvám se, napsala jsem to špatně v únoru odpracovala 20 a měla 1 den dov, v březnu odpracovala 17, 1 den dov. 2 dny nemoc a 1 svátek.
Ta výpověď byla dohoda - dvoustranný právní akt, tedy oba souhlasili, jen jsem to nenapsala přesně.
Ještě jednou díky.
>
>Chlapa pošlete do háje, s ním se nemáte vůbec co
>bavit. Pracovní poměr jí skončil, výpovědní doba se
>neprodlužuje, v dubnu už nebyla vaší zaměstnankyní. Akorát -
>jako profesionálka byste měla vědět ( a tady na fóru
>se to opakuje požád dokola), že výpověď dohodou
>NEEXISTUJE. Buď dohoda - dvoustranný právní akt, kdy oba musí
>souhlasit. Nebo výpověď, kdy je výpovědní lhůta ,
>druhá strana nemusí souhlasit, tudíž jde o jednostranný
>právní akt a uplynutím výpovědní lhůty pracovní poměr
>končí, i když dotyčná může marodit třeba půl roku.
>Výpovědní doba by ss z důvodu marodění prodlužovala jen v
>případě, že by výpověď dával zaměstnavatel z důvodu
>nadbytečnosti nebo rušení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
30. 4. 2008 14:38
Dobrý den,
jedna naše paní dala výpověď k 31.3. 08. Od 28.3. do 30.4. marodila. Já jsem jí na OSSZ a ZP odhlásila k 31.3.08. Je to správně nebo bych jí měla odhlásit až když ukončila marodění?
A další dotaz je, jestli má ta paní ještě nárok na dovolenou za duben. Do konce března vyčerpala 5 dní, na které měla nárok a teď nevím jak to bude s dubnem.
Prosím poradí mi někdo?
Děkuji, Jindra