Re: Prosím, ř. 25, 25a přehledu OSSZ
Doba pobírání RP je pro OSVČ dobou , kdy je vedena jsko OSVČ vedlejší, pokud nepodniká z důvodů pobírání RP, nebo podniká i při RP, ale nedosahuje limitu pro vznik placení soc.pojištění .
Takže pokud jste nepodnikala,při RP a nezaložila se Vám za rok účast na povinném pojištění,byla jste 7 měsíců vedlejší(1-7). Jestli jste ale začala již v červenci podnikat a založila se Vám účast na soc.poj., budete hlavní od července.(7-12).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
30. 4. 2008 15:34
Prosím o radu, nemůžu se dostat přes řádek 25 a 25a přehledu pro sociálku... byla jsem příjemcem rod. příspěvku do 10.7.2007, kdy mi byl odebrát (dcera dovršila 4 roky) Znamená to, že do ř. 25 uvedu OSVČ hlavní 6měs., vedlejší 7měs. a do ř. 25 hlavní 7měs. a vedlejší 7měs., protože v červenci jsem měla jak činnost hlavní, tak vedlejší???? Velmi děkuji za případné odpovědi.... Již jsem se ptala níže, ale možná jsem to špatně formulovala.