Re: dodání zboží do státu EU
>Jsem podnikatel,prodávám a nakupuji zboží a vedu DE.
>Prodal jsem zboží jednomu ministerstvu Slovenské
>republiky a ve věci mám nevyjasněny tyto otázky:
>1.i když mi uvedené ministerstvo předalo své DIČ, jak
>a kde si ověřím,že je registrované k DPH ?
můžete na adrese: vies.dph@mfcr.cz
>2.k vývozu uvedeného zboží stačí učinit mé prohlášení
>na faktuře,nebo k potvrzení této skutečnosti potřebuji
>jiný doklad
>( jaký a kdo mi jej vydá )
pokud si to přebírá odběratel, tak od něj vždy chci čestné prohlášení, že zboží vyveze z ČR
>3.při zaúčtování prodeje jsem příjem zaúčtoval s
>nulovou sazbou DPH.Postupoval jsem správně, nebo jsem bez
>doložení bodu 1 a 2
>měl příjem zaúčtovat s 19 % sazbou DPH ?
Pokud Vám z MFCR přijde potvrzený email, že je firma registrovaná k DPH, tak vystavíte fakturu s 0% DPH. V opačeném případě vystavíte klasickou fakturu s 19-ti% DPH.
>Vím, že bych si měl na tyto otázky odpovědět sám, ale
>raději si
>nechám poradit. Za pochopení a následné rady Vám
>předem děkuji.
Re: dodání zboží do státu EU
1) DIČ si muzete overit zde
http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/vieshome.do?selectedLanguage=EN
2) potrebujete verohodne dolozit, ze zbozi opustilo CR. Tezko rict, co Vas spravce dane bude povazovat za dostatecne, obvykle se k tomuto ucelu dokladaji prepravni doklady, propadne prohlaseni oberatele atp.
3) pokud jste zbozi dodal registrovanemu platci a pokud zbozi skutecne opustilo CR potom jste postupoval spravne kdyz jste uvedl nulovou sazbu (osvobodil - tusim §64 zakona o DPH)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
2. 5. 2008 13:40
Jsem podnikatel,prodávám a nakupuji zboží a vedu DE. Prodal jsem zboží jednomu ministerstvu Slovenské republiky a ve věci mám nevyjasněny tyto otázky:
1.i když mi uvedené ministerstvo předalo své DIČ, jak a kde si ověřím,že je registrované k DPH ?
2.k vývozu uvedeného zboží stačí učinit mé prohlášení na faktuře,nebo k potvrzení této skutečnosti potřebuji jiný doklad
( jaký a kdo mi jej vydá )
3.při zaúčtování prodeje jsem příjem zaúčtoval s nulovou sazbou DPH.Postupoval jsem správně, nebo jsem bez doložení bodu 1 a 2
měl příjem zaúčtovat s 19 % sazbou DPH ?
Vím, že bych si měl na tyto otázky odpovědět sám, ale raději si
nechám poradit. Za pochopení a následné rady Vám předem děkuji.