Hlavní navigace

SVJ +zateplení +hlasování

  • (neregistrovaný)

    3. 5. 2008 11:22

    Dobrý den,
    Chceme zateplit panelový dům,udělat okna atd. Na schůzi se nesešla ani polovina lidí a tak jsem je obešel po bytech .Sehnal jsem 75 procent všech vlastníků na zateplení a úvěr.Asi 15 pocent (5 bytů ze 71) se vyslovilo proti z důvodu navíšení FO o asi 10Kč/m .Podle mě bych mohl rekonstrukci uskutečnit,ale byl jsem varován,že pokud zvednu FO a tyto lidi proti to nebudou akceptovat mohl by nastat problém.Nebudou platit,dám je k soudu,oni napadnou třeba hlasovaní a.... čert ví jak bych dopadl jako předseda .Jak to tedy je?To opravdu jeden proti může udělat problém,když podle zákona budu mít 75 procent podepsaných?Děkuji

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 5. 2008 2:21

      Pavel (neregistrovaný)

      Re: SVJ +zateplení +hlasování
      Ten, kdo Vás varoval má pravdu. ZoVB je mimořádně nepovedený zákon i na české poměry. Připravuje se úplně nový zákon, bohužel pro protiústavnost byl nový zákon vyhozen z legislativní rady vlády.

      Hlasování mimo shromáždění ZoVB neupravuje a proto existují i výklady, že hlasování mimo shromáždění není možné.

      Já si to sice nemyslím, hlasování mimo shromáždění jsem si dal do stanov, ale pokud toto hlasování nemáte upraveno ve stanovách, tak zvýšení dlouhodobé zálohy o 10Kč/m2 a zateplení je velmi rizikové. I když hlasování mimo shromáždění budete mít ve stanovách, tak reakci soudu nelze předvídat, judikatura zatím není.

      Doporučuji buď počkat na nový zákon (snad ho k 1.1.2009 schválí - má tam být hlasování mimo shromáždění i snížení kvora na 50%) a nebo ještě lépe přesvědčovat, přesvědčovat, přesvědčovat (zateplení chrání stavební kostrukci, snižuje tepelné ztráty, zlepšuje mikroklima v bytech, zlepšuje architektonický vzhled, prodlužuje životnost domu).

      Hezký den!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).