Studijní volno při dálkovém studiu

• (neregistrovaný)

3. 5. 2008 23:11

Dobrý večer, mám dotaz, zda mi můžete poradit, když studuji dálkově a za měsíc maturuji, zda mám nárok na studijní volno u zaměstnavatele soukromníka. Placené či neplacené. Svou dovolenou 14 dní si beru před maturitou, ale chci vědět zda mám nárok od ZL na nějaké týdenní placené volno. Nebo to záleží pouze na dohodě mezi stranami?
    Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 5. 2008 10:51

J (neregistrovaný)

Re: studijní volno při dálkovém studiu
      Ze zákona žádný nárok nemáte.Musíte se domluvit se zaměstnavatelem, zda vám povolí dovolenou nebo poskytne neplacené volno, nebo zda si volno naděláte a budete čerpat náhradní volno. Toto patí, pokud se nejedná o studium v zájmu zaměstnavatele.

• 4. 5. 2008 14:12

Jarmila N. (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď, budu se muset dohodnout na neplaceném volnu nebo za sebe sehnat brigádnici na ten necelý měsíc.

• 5. 5. 2008 7:40

beta (neregistrovaný)

Malý dodatek, třeba víte ..., pokud studujete dálkově SŠ a nejste jinak osobou, za kterou je plátcem pojistného stát, pak při neplaceném volnu budete povinna uhradit si zdravotní pojištění za dobu neplaceného volna (prostřednictvím zaměstnavatele)

• 5. 5. 2008 12:31

Jiřka (neregistrovaný)

Ještě jeden dodatek - termín čerpání dovolené si se zaměstnavatelem smluvte napevno - nechejte si od něj dovolenku podepsat už teď, aby se nestalo, že Vám řekne, že Vám žádnou dovolenou nedá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).