Re: studijní volno při dálkovém studiu
Ze zákona žádný nárok nemáte.Musíte se domluvit se zaměstnavatelem, zda vám povolí dovolenou nebo poskytne neplacené volno, nebo zda si volno naděláte a budete čerpat náhradní volno. Toto patí, pokud se nejedná o studium v zájmu zaměstnavatele.
Re: studijní volno při dálkovém studiu
Malý dodatek, třeba víte ..., pokud studujete dálkově SŠ a nejste jinak osobou, za kterou je plátcem pojistného stát, pak při neplaceném volnu budete povinna uhradit si zdravotní pojištění za dobu neplaceného volna (prostřednictvím zaměstnavatele)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 5. 2008 23:11
Dobrý večer, mám dotaz, zda mi můžete poradit, když studuji dálkově a za měsíc maturuji, zda mám nárok na studijní volno u zaměstnavatele soukromníka. Placené či neplacené. Svou dovolenou 14 dní si beru před maturitou, ale chci vědět zda mám nárok od ZL na nějaké týdenní placené volno. Nebo to záleží pouze na dohodě mezi stranami?
Děkuji za odpověď.