Re: odchod do důchodu a dovolená
Uzavřete dohodu o skončení pracovního poměru, bude-li k 17.6.2008,potom jí vzniká nárok na 5/12 celoročního nároku na dovolenou. Pokud jí nenařídí zaměstnavatel dovolenou vyčerpat, potom při skončení PP můžete proplatit. Jinak vše by o tady v diskuzích - dejte si do vyhledávače, nebo v zákoníku práce, zde na liště.
Re: odchod do důchodu a dovolená
Do dohody musím uvést důvod skončení PP. Je pro odcho d na starobní důchod nějaký §??? Já jsem to nějak v ZP nenašla.
Jinak moc děkuji za pomoc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
4. 5. 2008 12:41
Dobrý den, potřebovala bych, prosím poradit ohledně odchodu na starobní důchod. Zaměstnankyně odchází 17.6.08 na starob.důchod. Jak s ní ukončím prac.poměr?Stačí když mi to ústně oznámila a doholi jsme se? Jak to je s dovolenou, budu jí krátit celoroční nárok? A pokud si dovolenou nevybere, lze v tomto případě proplatit.
Děkuji za rada. Je to můj první případ.