Re: Pes v obchodě.
Jestli má právo nevím, třeba Vám poradí někdo erudovanější. Pokud vím, tak do obchodů s potravinami nebo do provozů, kde se vaří (restaurace, kuchyně..) by psi chodit neměli. Ale někteří majitelé restaurací jsou vybaveni i na návštěvu psů - mají misky na vodu a tak.
Asi záleží na majiteli obchodu. Já bych vás od nás z domu taky musela vykázat, kvůli alergiím, se psům musíme bohužel vyhýbat velkým obloukem.. Třeba to byl ten případ?
Nebo majitel nemá rád psy, nebo si je tam jen prostě nepřeje a prodavačka raději vyhodí zákazníka se psem, než by nechala vyhodit sama sebe...
Re: Pes v obchodě.
Osobně si myslím, že pes nemá v obchodě (zvláště s potravinami co dělat....a to máme dva psy).
Pokud si majitel obchodu nepřeje (třeba z hygienických důvodů), aby psi chodili dovnitř (byť na rukou), tak má právo to zakázat a zaměstnanec musí poslechnout a vykázat zákazníka se psem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 5. 2008 10:08
Včera jsem se cestou z procházky stavila s malým psíkem v obchodě. Má prodavačka právo mě z obchodu vyhodit, když jsem si šla jen na jednu věc a psíka jsem měla v náručí. Nikoho neobtěžoval. Před obchodem ho nechat nemůžu, protože mám strach, že mi ho ukradou.