Re: Účtování SMS jízdenky-prosím poraďte
Našla jsem tohle:
Daňový doklad (paragon) je možné vystavit v elektronické podobě na internetovém portálu www.smsjizdenka.cz. Cestujícímu je umožněn, prostřednictvím zadání telefonního čísla použitého pro nákup SMS jízdenky, přístup do systému, který obsahuje kompletní seznam vystavených SMS jízdenek na dané telefonní číslo. Potvrzením výběru SMS jízdenky nebo daného časového období se zobrazí elektronický daňový doklad, který lze vytisknout.
Více informací o užití, kontrole a platnosti SMS jízdenky naleznete v čl. XIII Tarifu Pražské integrované dopravy a v infocentrech Dopravního podniku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 5. 2008 10:05
Dobrý den, potřebovala bych poradit.
Občas si koupím jízdenku MHD přes SMS a chtěla bych si je dát do nákladů.Na faktuře operátora se mi částka za jízdenky objeví jako "platba třetím stranám" bez DPH. Stačí mi, když si k tomu připíšu vysvětlení, kdy a kam jsem služebně jela? Operátor mi k tomu jiný doklad není schopen poskytnout. Děkuji