Re: změna účtu
Proč by mi dělal FÚ problémy? Není povinnost založit zvlášť účet pro podnikání. Výpisy mám archivované v DE a na nich označené položky, které se týkají podníkání. Větší část plateb mám v hotovosti - nákup zboží a účet používám k platbám SP ZP na FÚ a pak ještě několik dalších jako je ČEZ, plynárna a O2. Navíc všechny platby, které na tento účet dojdou nebo odejdou jsou prokazatelné.
Re: změna účtu
info bych určitě podala na FÚ (zkušenost), OSSZ a zdrav.pojišťovna. čez a plynárně atd je to jedno, ale výše uvedené bych informovala písemnou formou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
6. 5. 2008 11:23
Až dosud jsem používal k platbám ZP, SP a daní svůj soukromý sporožirový účet.
Teď jsem si založil běžný účet a chtěl bych ho používat pro tyto platby a další platby, které jsou placeny z účtu a týkají se podnikání (jsem OSVČ a vedu DE).
Zatím jsem tyto platby v DE řešil přes pokladnu.
Chtěl bych oddělit platby týkající se podnikání od svých soukromých.
Musím nahlásit na instituce změnu účtu? Nebo jim to je jedno z kterého účtu to dostanou?
Díky a hezký cen.