Kontrola na finančním úřadě

• (neregistrovaný)

6. 5. 2008 15:25

Máme kontrolu z FÚ v s.r.o. a vyhodila mi k doložení následující případy:
    - faktury za telefonní hovory - prý jestli jsou všechny hovory firemní a ať to prokážu. Jak? Telefonní operátoři mi sdělili, že evidují a poskytnou výpisy jen za dva měsíce zpětně. Nikomu z mých známých se ještě nestalo, že by jim berńák něco takového vyhodil a chtěl doložit... Jak jí to mám zdůvodnit, Nebo přistoupit na snížení daňového základu?
    - Jsme v nájmu v prodejně a došlo k rozšíření prodejny přístavbou. Majitel to financoval a my, protože zprostředkováváme prodej oken, jsme nakoupili okna na prodejnu a nechali je v zásobách firmy. Okna jsou zabudované, dali jsme je do nákladů firmy s tím, že je v dodatku smlouvy s majitelem, že o tuhle částku bude ponížené nájemné. Je možné to tak na FÚ obhájit nebo je máme raději pronajímateli prodat?
    - a poslední věc - zálohové faktury od fyzické osoby, dva měsíce nám zálohové faktury vystavovali s následným daňovým dokladem, poté bez upozornění přestali vystavovat s tím, že jako osoba, která vede jednoduché účetnictví, nemusí. Blbé je, že my jsme si toho nevšimli a jeli v zaběhaném systému, i přesto, že jsme neměli daňový doklad a na vyúčtovací faktuře nám uváděli celkovou sazbu DPH bez odečtené DPH ze záloh. Nikdy nám to nepřesáhlo dané čtvrtletí, takže fakticky k dřívějšímu odpočtu nedošlo.
    Máte někdo nějakou dobrou radu nebo doporučení, Budu moc vděčná....

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).