Prohlášení poplátníka daně z příjmů

• (neregistrovaný)

6. 5. 2008 16:00

Prosím o radu,
    může důchodce podepsat růžové Prohlášení poplatníka daně z příjmů k dohodě o provedení práce? Má měsíčně za 10 hodin práce 550,-Kč hrubého. Podepsáním prohlášení nebude platit žádnou daň, je to tak v pořádku?

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 5. 2008 19:33

Lucie (neregistrovaný)

Re: Prohlášení poplátníka daně z příjmů
      Podepsat může..ale jen pokud nikde jinde nepodepsal..

• 6. 5. 2008 20:43

Jana (neregistrovaný)

Ne nepodepsal. Důchodců mám několik, někteří pracují na DPP i někde jinde. Když jsem zjišťovala u mzdové účetní, zda u nich toto prohlášení mají, bylo mi sděleno, že jim to ani nenabízí, ani s tím u důchodců na DPP nechtějí mít nic společného. To mě trochu znejistilo, zda nedělám nějakou chybu. DPP je přece závislá činnost? Nebo ne?

• 6. 5. 2008 22:46

xy5 (neregistrovaný)

každý zaměstnanec může u zaměstnavatele podepsat daň.prohlášení - podmínka je, že pokud má více zaměstnavatelů současně, potom může mít daň.prohl. podepsané jen u jednoho zam-tele a u dalšího/ch je daněn dle příjmů (do 5000Kč/HM/měs. - srážkovou daní, nad 5000Kč/HM/měs. - zálohovou daní)
      pokud tedy podepíše daň.prohl. (může ho podepsat buď na prac. poměr, DoPČ nebo DoPP), potom má nárok na slevy dle zákona o daních z příjmů - od 1.1.2008 má nárok na slevu na poplatníka i starobní důchodce

• 7. 5. 2008 11:02

Jana (neregistrovaný)

Děkuji za odpovědi

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).