Re: nepřednostní vs. přednostní exekuce
Z čistého příjmu odečtete nezabavitelnou částku a až to, co zbyde, rozdělíte na třetiny(zjednoduše řečeno). Jednu třetinu platíte na nepřednostní pohledávky v pořadí, ve kterém přijdou(po doplacení první, začnete platit druhou), dvě třetiny jsou určené na přednostní pohledávky. Dle výše zjednodušeného vysvětlení je jasné, že Vám nemůže zbýt po stržení 1/3 už jen 1/3 ale nóbrž 2/3
Do nabytí plné moci strháváte z čistého příjmu a necháváte na účtu firmy. Po nabytí, odešlete doposud zadržené částky a nadále posíláte kažký měsíc.
Re: nepřednostní vs. přednostní exekuce
Myslím, že váš výklad chápu, děkuji za reakci. Mohu tedy ztrhávat obě dvě najednou? Má 9500 ČM, vychází mi na přednostní pohledávku 1770,-, nepřednostní pohledávku 1770,-, zbytek k výplatě 5960,-. Děkuji za trpělivost, ještě jsem nedělala souběh obou dvou najednou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
6. 5. 2008 19:00
Zaměstnanci už srážím ze mzdy jednu nepřednostní exekuci z titulu půjčky, kterou nesplácel. Jeho čistá mzda činí 9500,-. Ztrhávám 1/3.
Teď mu přišla další - přednostní exekuce (z titulu neplacení soc. pojištění).
Chápu-li to dobře, začnu mu ztrhávat i tuto přednostní exekuci, že?
Ale protože nemá dost velkou čistou mzdu, vychází mi na tuto předností e. jen 1/3.
Můžu mu ztrhávat obě dvě najednou? Ještě mi ale nepřišlo nabytí právní moci na tuto předn. e., takže bych měl tuto částku deponovat a zaslat až po obdržení nabytí právní moci?
První samozřejmě přišla ta nepřednostní, kterou již ztrhávám, pak přišla ještě jedna nepřednostní (tu začnu ztrhávat až doplatím tu první nepřednostní) a třetí přišla teď - ta přednostní.
Jsou mé úvahy správné? Děkuji za reakce, nějak v tom plavu.