Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 3. 2011 21:00
Dobrý den,
Ráda bych se tímto zeptala,zda postupuji správně:
Dovážíme zboží ze třetích zemí, které je procleno.
Pokud zboží je certifikováno a má FAA Form-osvědčení o původu, je zboží osvobozeno od cla. Zboží, které není certifikováno je zpoplatněno clem. V obojím případě docházel se zbožím doklad- Jednotný správní doklad – JSD,zaúčtovala jsem v hodnotě zboží + celní náklady, kterým jsem si vytvořila DRC doklad reverse charge tzv. obrácené zdanění.
Od listopadu loňského roku bohužel JSD nechodí, tak jak dříve. Vycházím tedy z jakési kopie JSD, která je průvodkou u zboží. Byla jsem na toto upozorněna od společnosti, která nám proclívá zboží, že JSD budou zasílat pouze elektronicky. Bohužel mi spíše nechodí, než chodí a když přijde,tak v poznámkovém bloku u kterého mám problém s otevřením, natož jej vytisknout.Musí být tento doklad ověřen od celníků razítkem+podpisem?
Pokud bylo zboží dovezeno a bráno jako zásilka zboží nepatrné hodnoty do 150 eur, zdaňuji přímo dokladem reverse charge?
Případně na jaký § bych se měla obrátit?
Děkuji moc za radu