Kontrola-živnostenský úřad

• (neregistrovaný)

7. 5. 2008 8:34

Dobrý den,
    přišlo nám oznámení o kontrole ze živnostenského úřadu. Chtějí, abychom donesli faktury vydané za rok 2007. Kontrolují, zda činnost vystavená ve faktrurách odpovídá živnostenským oprávněním. Máte s tím někdo zkušenosti?
    Máme několik živnostenských listů, koncesi na dopravu ale teprve od listopadu 07, ale fakturovali jsme cca 10x během roku dopravu ještě bez koncese. Bude to velký problém? Nevíte, co nám hrozí......
    Děkuji Veronika.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 5. 2008 9:39

Lenka B. (neregistrovaný)

Re: kontrola-živnostenský úřad
      Kontrolu na živnosťáku jsem měla minulý týden na 3 firmy. Kontrolovali jak doklady za rok 2007 a 2008, tak označení sídla firmy a provozoven, tam jsme taky dostali blokovou pokutu za neoznačení sídla firmy. Většinou to bylo do 500 Kč. Také kontrolovali oznámení různých změn - změna sídla firmy, změna jednatele, společníka, zdali jsem to v termínu a včas oznámila a je vše zapsáno v živnostenském rejstříku. Ohledně vystavených faktur bez koncese vám asi neporadím. Měla jsem pouze vystavenou 1 fa na postoupení pohledávky, na kterou nemáme živnosťák, ale oponovala jsem s tím, že to není soustavná ale nahodílá činnost.
      Držím palce Lenka

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).